Lillebror hjælper til på gården: Høsttiden giver særlig stemning

Dagene skal fremover foregå på CBS i København, men 19-årige Tobias Jørgensen hjælper stadig sin far ved Kalundborg, der har et landbrug på 300 hektar.

Mejetærskeren har tærsket igennem hvede og raps hos Solhøjgaard ved Jerslev tæt på Kalundborg.

I starten af august hjalp 19-årige Tobias Jørgensen sin far, Carsten Jørgensen, med at høste på fuld tryk i deres Claas Lexion 540, inden et voldsomt skybrud fik dem indhentet. Kornet blev kørt fra med tre Case IH fra serien Puma, enten til havnen i Kalundborg eller til egne siloer.

Nu er Tobias Jørgensen startet på HA Almen på CBS i København, men han hjælper stadig til på gården, når han kan.

"Jeg hjælper til, når jeg har fri, og det har jeg gjort altid. Jeg holder meget af høsttiden, det er en særlig stemning, når man arbejder sammen med familien og venner. Det er også hyggeligt, når maden bliver serveret på klapstole mellem halmen", fortæller Tobias Jørgensen.


Hos Finn Christensen, som familien ofte hjælper og samarbejder med, giver New Holland CR 9090'eren med 35 skærebord gas i rapsmarkerne.

Henter ny traktor

Gården på 300 hektar er ifølge Tobias Jørgensen fra 1827 og har tilhørt hans oldefar. Ved siden af har hans farfar gården Mariendal, som far Carsten Jørgensen købte. Dog bor farfar og farmor stadig på gården og deltager aktivt i høsten med maskinkørsel og mad i marken.

"Jeg kan ikke sige udbyttet på stående fod, men lad os sige det sådan, at vi godt kan være tilfredse. Sådan er det generelt med hele høsten på gården". 

I dag henter familien sammen med Finn Christensen, som de samarbejder med, deres nye investering, nemlig en ny John Deere traktor, efter de har solgt to ældre modeller.

Med de indsendte fotos deltager Tobias Keller Jørgensen i konkurrencen 'Skyd Høsten Bedst' .

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air drone til en værdi af 7850 kr.: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Sådan gør du

Skyd høsten bedst:

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle yderligere indsendere trækkes lod om en iPad WiFi 32GB til værdi 2.280 kr. samt 5 x 1 valgfrit årsabonnoment på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.114 kr.

Skyd bedste video:

Skyd bedste høstvideo og vind et GoPro Hero6 kamera, værdi 2.590 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her:

www.landbrugsavisen.dk/skyd-2019

Emneord

Skyd Høsten 2019

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle