Live-værksted skal rekruttere nye talenter på Agromek

På Maskinleverandørernes branchestand i hal C på Agromek vil der i år for første gang i Danmark være live-værksted med arbejdende lærlinge.

Hal C på Agromek er dedikeret til entreprenør, park, vej og anlæg. Her kan messens gæster møde de førende virksomheder i branchen og opleve det sidste nye indenfor branchens maskiner, viden og teknologier.

I hal C har Maskinleverandørerne sin store branchestand, og her vil der i år ske noget helt nyt, fortæller Klaus Nissen, branchedirektør, Maskinleverandørerne.

"Vi vil have et live-værksted med arbejdende lærlinge fra de forskellige uddannelser i branchen for entreprenør, park, vej og anlæg, så tilskuerne kan se, hvad det er for noget. Der kommer til at være fire arbejdsstationer med demo-shows på omkring 15 minutter fem gange om dagen". 

Agromek bliver den første messe i Danmark med live-værksted, for konceptet er ikke tidligere afprøvet på dansk jord.

"Maskinleverandørernes live-værksted er en rigtig god idé, som vi byder velkommen på Agromek. Vi håber, at rigtig mange af messens gæster har lyst til at lægge vejen forbi standen og opleve lærlingenes arbejde", siger Claus Hermansen, direktør, Agromek.

Elever inviteret til Agromek

Maskinleverandørerne har inviteret elever fra 7. – 10. klasse til at overvære live-værkstedet i håb om at vække deres interesse for entreprenør, park, vej og anlæg.

"Vi har en udfordring med rekruttering i branchen, som vi gerne vil vende, og der er det vores filosofi, at vi skal ramme de unge mennesker så tidligt som muligt for at gøre dem interesserede", siger Klaus Nissen.

Hele dagen er arrangeret for folkeskoleeleverne, der bliver hentet i busser på skolerne for at overvære live-værkstedet og få mulighed for at stille spørgsmål til branchen.

Bagefter får eleverne en guidet rundtur på messen, hvor de besøger et par udvalgte virksomheder, inden de bliver kørt tilbage til skolerne.

"Det bliver et rigtig spændende koncept at afprøve. Vi ser rigtig meget frem til det, og vi håber, at vi får sået et frø hos de unge, og giver dem en positiv påvirkning i forhold til branchen", lyder det fra Klaus Nissen. 

Udover live-værkstedet vil messegæsterne også kunne se læsernes traktor 2.0 på Maskinleverandørernes branchestand.

"Læsernes traktor 2.0 er en veterantraktor, der lever sit eget liv igennem magasinet TraktorTech. Her kan læserne byde ind på, hvad der skal laves ved den og følge traktorens udvikling i bladet. Den har vi med på Agromek, og der vil også blive lavet noget på den i live-værkstedet", siger Klaus Nissen.

Agromek er Nordeuropas førende landbrugsmesse og finder sted den 27. – 30. november i MCH Messecenter Herning.

Emneord

agromek

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle