LMO satser på god ledelse: Sådan holder du fast i dine dygtige medarbejdere

At skifte medarbejdere kræver uforholdsmæssigt mange ressourcer af alle parter, men et nyt team hos LMO med særligt fokus på ledelse og ansatte skal både løfte arbejdsglæden og hæve bundlinjen i landbruget.

Exceptionelt høje beskæftigelsestal virker umiddelbart som en særdeles positiv statistik, men det er to sider af samme sag, når man som landmand står og mangler hænder på bedriften.

Landbruget bliver nemlig sat under pres, når det er vanskeligt at finde kvalificeret arbejdskraft, som det er netop nu. Som resultat deraf opretter LMO nu et storstilet projekt under titlen 'Ledelse og Rekruttering'.

Det skriver LMO i en pressemeddelelse.

Svært at finde medarbejdere

Manglen på kvalificeret arbejdskraft viser sig blandt andet på det antal ansøgninger landmændene modtager på en opslået stilling.

”I dag skal man være tilfreds, hvis man får 5-10 ansøgere, og i blandt dem skal man så vælge en medarbejder, der dels er fagligt kvalificeret, men også passer ind i det eksisterende arbejdsmiljø på bedriften. Det kan godt være en udfordring,” fortæller ledelses- og rekrutteringsrådgiver Britt Lützhøft Rønberg, der er tovholder på det nye initiativ.

”Der, hvor vi kan gøre en forskel, er blandt andet ved at få aktiveret de passivt jobsøgende, og dermed udvide valgmulighederne for landmanden. Det er naturligvis vigtigt at finde en kandidat med de rette kvalifikationer, men det skal også være en person, der kan finde sig til rette med den måde, arbejdet udføres på".

En attraktiv arbejdsplads

Britt Lützhøft Rønberg peger på, at knap ni ud af ti medarbejdere beslutter sig for at blive eller skifte job inden for de føste seks måneder af en ansættelse.

Og det stiller store krav til arbejdsgiveren.

”Med den indsats det kræver at rekruttere nye medarbejdere, er det i høj grad indsatsen værd, hvis man formår at holde på de eksisterende”, siger hun.

”Vores primære opgave er at sikre landmanden tid til at drive en god forretning. Vi oplever ofte, at arbejdsmiljø og medarbejderpleje nedprioriteres. Når man tænker på at det kan koste op til ½ mio. kr. at skifte for eksempel driftsleder, så skal vi være klar til at træde til i landmandens sted.” siger Britt Lützhøft Rønberg.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle