Lodsejer beordret til at fælde juletræer der står for tæt på å - men som står bag en skov

En lodsejer ved Herning er af sin kommune beordret til at fælde en række grantræer, der er plantet for tæt på å. Imellem åen og grantræerne står en mindre skov, som godt må være der.

En række grantræer, som lodsejer Daniel Okkels fra Arnborg i Herning Kommunne plantede i 2013 skal fjernes, da de er plantet for tæt på en Å, hvor der er en beskyttelseslinje på 150 meter.

Det har Herning Kommune afgjort og lodsejeren har nu til 1. april til at fjerne træerne. 

Det oplyser TV Midt/Vest.

Til mediet lyder det fra Daniel Okkels, at afgørelsen er skør. For imellem de plantede grantræer fra 2013 og åen, der står der en mindre skov med meget højere og ældre træer, som gerne må stå der. Og derudover må han i øvrigt også godt bruge de arealer, som det handler om til at dyrke landbrugsafgrøder, hvis han ville det det.

- Jeg skal fælde mine træer, men jeg må gerne bruge jorden som almindelig landbrugsjord. Det giver jo ikke mening, i forhold til hvad vi ellers vil med at have flere træer og sprøjte mindre. Jeg synes, det er skørt, siger Daniel Okkels til TV Midt/Vest.

Var Herning Kommune ikke nået frem til en afgørelse om at fjerne træerne, så bebuder Danmarks Naturfredning, at de ville have klaget til Miljø- og Fødevareklagenævnet for at få Daniel Okkels træer fjernet.

/ege

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle