Lokalpolitiker: Landbruget bør bakke tydeligere op om Eva Kjer

Preben Friis-Hauge (V), udvalgsformand i Varde Kommune, så gerne, at landbruget mere tydeligt bakker Eva Kjer Hansen op.

Landbruget bør tydeligt bakke op om miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

Det skriver Preben Friis-Hauge (V), udvalgsformand for Plan- & Teknikudvalget i Varde Kommune, i et debatindlæg på Landbrugsavisen.dk.

"Bevæger man sig ud på de landsdækkende elektroniske medier, så er det slet ikke nemt at få øje på landbrugets holdning. Skylder organisationen ikke medlemmerne at være mere synlig - både lokalt, men også centralt når ministeren er i modvind?," skriver Preben Friis-Hauge.

Google køber marker ved Aabenraa - overvejer ekstra datacenter 18. november · 12:13

Han understreger, at han ikke er landbrugsekspert - og vil ikke gøre sig klog på, hvem der har ret eller uret.

"Jeg kan kun udtale mig som en politisk udvalgsformand, der i dagligdagen kæmper for at landmændene i Varde Kommune får deres miljøgodkendelser og byggetilladelser mm, så hurtigt som muligt. Senest nu også med tiltag fra Varde kommunes side, så flest mulige landmænd i kommunen kan få andel i den kommende moderniseringspulje; en pulje vi oplevede komme med noget kort varsel sidste år," skriver han.

"Mit budskab er blot om Landbruget som organisation er tydelig nok - både lokalt til at forklare, hvad det er de gør for deres medlemmer, men også centralt, når vi andre ikke-landmænd skal lede langt efter at finde noget, der minder om opbakning fra Landbrugets side til "egen" minister," mener udvalgsformanden.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu