Lollandsk bakkesvingel går godt - konsulenten kunne ikke få armene ned

27 hektar bakkesvingel får lollandsk konsulents arme i vejret.

Frøhøsten er startet, og det er bakkesvingel der lægger for. Det er ikke anderledes i Skørringe nær Maribo på Lolland, hvor Claus Olsen har høstet 12 hektar bakkesvingel, med 15 mere på vej, da landbrugsavisen.dk fanger ham. 

- Vi høstede de første 12 hektar i går (mandag. red.), og tager de sidste 15 hektar i dag. Vi gik og var bange for udsigten til torden og regn mandag, og så bad chefen mig se på det. Og så besluttede jeg, at nu kørte vi, fortæller Claus Olsen, der er ansat hos CF Agro, hvor der høstes frø til DSV. 

Du kan deltage med dine billeder og video her.

Bakkesvinglen blev høstet direkte fra rod med en Claas 7080 TT med bælter og 41 fods skærebord, og udbyttet er de godt tilfredse med på Lolland. 

- Efter egen brovægt ligger vi på 2600 kilo per hektar i råvare, konsulenten kan ikke få armene ned, og det vejer mere end det skal, siger Claus Olsen, der er godt tilfreds med beslutningen om at starte høsten mandag. 

- Man skal kende sin besøgelsestid med bakkesvingel. Havde det fået vandet i går, så havde vi haft halvdelen af frøene på jorden. Vi kan altid tørre det ned. 

Claus Olsen, der deltager i sin 29. høst som ansat hos CF Agro, beretter desuden om at resten af afgrøderne med hans egne ord står temmelig flot og tegner meget fint, bortset fra en smule haglskader. 

- Men man skal ikke høste med øjnene, det er det værste man kan gøre. Så hellere se på det når det er vejet. 


Skyd Høsten er et samarbejde med Maykers.dk. Maykers har samlet over 200.000 produkter fra 200 forskellige forhandlere til landbrug på en samlet platform, så du nemt kan finde alt du skal bruge til dit landbrug. Opret en gratis konto og find alt til høsten allerede i dag.

Faktaboks

Sådan deltager du:

Skyd høsten bedst:

  • Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.
  • Hovedpræmie: Høstfest til 25.000 kr.
  • Ugevindere: Gavekort til Maykers på 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: Gavekort til Maykers på 5.000 kr.
  • Lodtrækning blandt alle indsendte billeder og videoer: 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Gris, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.749 kr.

Skyd Høsten Først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et gavekort til Maykers på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Emneord

Skyd Høsten 2022

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle