Lone Andersen fortalte om sin sø ved gården: Der skal være balance

Landbruget har et stort ansvar for at finde den gode balance mellem naturen og vores produktion, mener Lone Andersen.

Landbrugserhvervet er en utrolig vigtig medspiller i at få skabt en god balance i forhold til naturen og miljøet. Sådan sagde viceformand for Landbrug & Fødevarer i sin åbningstale på Natur-folkemødet i Hirtshals i eftermiddag.

Hun pegede på, at det ikke er tilfældigt at Landbrug & Fødevarers strategi hedder »Vækst i balance.« Der skal være plads til både landbrug og natur.

»Vi har rigtig mange gode tiltag for naturen. Vi laver mark-og vildt-tiltag. Vi har stort fokus på naturpleje. Og vi har senest fået et nyt obligatorisk fag på skoleskemaet for landbrugsuddannelserne, hvor de unge lærer mere om biodiversitet og pleje af naturen,« sagde hun.

Samtidig manede Lone Andersen til forståelse og samarbejde organisationerne imellem.

Sådan gik det landbrugets spidskandidater 21. november · 17:51

Årets tema for Naturmødet er fornuft og følelse. En balance man også skal tænke ind i samspillet mellem natur og landbrugt.

Det fik Lone Andersen til at citere den amerikanske feminist og forfatter Marya Mannes, der siger, at »det der kendetegner intelligente mennesker er deres evne til at kontrollere deres følelser ved hjælp af fornuften.«

Den balance arbejder hun selv med til daglig som økologisk landmand.

»Jeg har en sø derhjemme, som jeg går meget op i. Jeg vil gerne have, at den har rent vand, og at der er fisk og frøer og planter. Omvendt skal jeg også kunne drive en forretning, vi kan leve af, når jeg dyrker mine afgrøder på marken rundt om søen. Det betyder at jeg hele tiden må arbejde med at få den rigtige balance i tingene,« forklarede hun.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu