Lukker slagtelinje og indfører arbejdsdeling: Nordjyske slagterier ændrer produktionen

Tican lukker en slagtelinje fredag, og Danish Crown har indført arbejdsdeling.

To nordjyske slagterier gennemfører nu midlertidige ændringer i produktionen. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Tican i Thisted lukkede ifølge slagteriarbejdernes fagforening, NNF, sidste fredag slagtelinjen allerede til middag. Fredag bliver der slet ikke slagtet svin hos Tican i Thisted, melder NNF.

Ifølge NNF’s formand i Nordjylland, Svend Erik Andersen, ved fagforeningen ikke, hvad der sker i næste uge eller i fremtiden.

Arbejdsdeling hos Danish Crown

Danish Crowns slagteri i Sæby indførte fra starten af denne uge arbejdsdeling for 50 af medarbejderne på slagteriet. Det betyder at de berørte ansatte skal arbejde hver anden uge og være på dagpenge de øvrige uger. Ordningen kører i tre måneder.

- Det er et udtryk for, at vi har en nedgang i ordrerne på nogle bestemte produkter. Men vi forventer kun, at det er midlertidigt - og derfor har vi valgt at medarbejderne går på fordeling i en periode, forklarede pressechef Jens Hansen fra Danish Crown til Nordjyske i sidste uge.

Hos Danish Crown er der ingen planer om flere spareøvelser lige nu, og pressekonsulent Søren Svenstrup fortæller til Nordjyske, at "der er helt normal drift" på slagteriet i Sæby i denne uge. 

Det er ikke lykkedes Nordjyske at få en kommentar fra Ticans direktør Sebastian Laursen. LandbrugsAvisen forsøger ligeledes.

Laveste antal grise i 25 år

Den danske bestand af slagtegrise var støt nedadgående i 2022 som følge af det ringe bytteforhold hos griseproducenterne.

Ved årsskiftet var der ifølge Danmarks Statistik registreret 11,5 millioner grise i Danmark, hvilket er det laveste niveau siden 1998.

Det er 1,6 millioner færre grise end ved udgangen af 2021, hvilket betyder at bestanden faldt med 12,2 procent, og faldet gælder alle typer af grise.

Emneord

Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle