Lukket for salg til Kina fra tre DC-slagterier

Der er lukket for eksport af varer til Kina fra hele tre danske slagterier hos Danish Crown.

Det fortæller Danish Crowns pressechef til Landbrugsavisen.dk

"Der er ikke noget voldsom dramatik i det", forklarer pressechef Jens Hansen. Han afviser, at lukket skulle være på grund af fødevaresikkerhed eller andre alvorlige sager.

"Det er en administrativ udfordring", konstaterer han.

Lukningen fra det store og vigtige eksportland i Asien betyder, at de tre slagerier i over en uge ikke har kunnet sende hverken de store delstykker, eller de såkaldte Kina-varer af sted.

Salg til Kina ellers stigende

Eksport-stoppet kommer på et uheldigt tidspunkt for slagterikoncernen, idet salget til Kina netop i de sidste måneder er gået fra næsten ikke-eksisterende til nu at være i fremmarch.

Topchef Jais Valeur beskrev det for nylig som at "kineserne nu igen tager telefonen". Det skyldes blandt andet den stigende mængde svinepest i landet.

Jens Hansen fortæller, at man internt fra slagterikoncernen forsøger at løse situationen ved, at andre slagterier, der ikke er omfattet af kinesernes eksport-stop, i stedet sender ekstra delstykker af sted. Når det gælder de såkaldte Kina-varer, som tæer, hoveder, livmodere og tryner, kan denne løsning dog ikke bruges. De må i stedet oplagres på de berørte slagterier.

Danish Crown har pt. ikke noget bud på, hvor længe det vil tage at få løst situationen.

Emneord

danish crown

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle