Lund Madsen: Vejspærring bliver liggende

Selvom kommunen tirsdag godkendte en ny ekspropriation af den omstridte Skovgårdsvej i Vejen, bliver spærringen, der har ligget der siden oktober, liggende.

Vejspærringen på Skovgårdsvej i Vejen bliver liggende.

Det fortæller svineproducent Martin Lund Madsen til Landbrugsavisen.dk. Han har nemlig ikke tænkt sig at bøje sig for kommunens nye ekspropriation af Lund Madsens jord, hvor Skovgårdsvej ligger.

"Den spærring bliver liggende, for den er kronen på værket for kommunens rystende håndtering af den her sag", siger han.

Er det overraskende for dig, at kommunen er kommet frem til en godkendelse af en ny ekspropriation?

"Jeg vidste, at de ville gå den vej, selvom jeg finder det hovedrystende. Heldigvis har jeg Danmarks bedste advokat indenfor ekspropriationssager, så vi skal nok vinde den".

Da Martin Lund Madsen i Højesteret fik medhold i, at ekspropriationen på hans jord var ulovlig, var den sket med hjemmel i elektrificeringsloven. 

Denne gang har kommunen brugt vejloven, som man normalt bruger i den her type sager. Får det ikke din sag til at se skidt ud?

"Nej, det synes jeg ikke. Vi har det under kontrol. Den her vinder de ikke", siger svineproducenten og fortsætter:

"Man skal selvfølgelig som myndighed kunne ekspropriere jord, når det er i almenvellets interesse, men det her har været grundlovsstridigt fra start".

"Det vidste både politikere og embedsmænd godt, og derfor synes jeg også, at de bør træde af, når sagen slutter med, at de taber".

Det er kommet frem, at du har tilbudt kommunen, at de kunne købe din ejendom for 50-60 mio. kr. Har du stået alt for stejlt i de her forhandlinger?

"Jeg tilbød dem at købe ejendommen, hvis de virkelig ville det her, men kommunen ville ikke bruge det, det koster. I stedet bruger de millioner på bl.a. advokatomkostninger på at behandle sagen", siger Martin Lund Madsen.

Du har fire uger til at klage over den nye ekspropriation. Hvad har du tænkt dig at gøre i sagen?

"Det har jeg ingen kommentarer til. Vi har en drejebog, som vi følger. Nu er min stædighed vakt, og så kører vi den her sag helt til ende", siger han. 

Hos Syd og Sønderjyllands Politi kommer man ikke til at gå ind i sagen og sørge for, at vejen bliver genåbnet efter den nye ekspropriation.

"Det er stadig en sag mellem lodsejer og kommunen, og det blander vi os ikke i", lyder det fra kommunikationsrådgiver Helle Lundberg.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle