Seneste fra Lyt til Landbruget

29. sep 08:31

Gasprisen tager nyt højt spring efter læk i Østersøen

Dagens nyhedsoverblik kommer omkring et sagsanlæg mod en kommune, hvor en mælkeproducent står til at måtte lukke på grund af ammoniakreglerne, gaspriserne, der bare stiger, og uvarslede strømafbrydelser – det kan få million konsekvenser på landets slagterier.

28. sep 08:30

Tuborgh forventer betydelig gødningsmangel

De danske mælkeproducenter får endnu en gang flere penge i kassen, udsolgt til pelsauktion hos Kopenhagen Fur og så forventer Arla-topchef Peder Tuborgh betydelig mangel på gødning.

27. sep 08:30

Slut med vilde vækstrater i salget af plantebøf og havredrik

Dansk Industri vil have politikerne til at sigte mod 100 procent grønt gasforbrug allerede i 2027. En giftig cocktail banker bunden ud af økonomien hos økologiske griseproducenter. Og så vil Ukraine have EU til at investere i eksportkorridorer over land som et alternativ til Sortehavsruterne.

21. sep 08:30

DLG på storopkøb i Tyskland

Fynske avlere i nødråb for at få forbrugerne til at købe dansk, sønderjysk slot bliver nu selvforsynende på foder og så er DLG gået på storopkøb i Tyskland.

19. sep 08:30

Danish Crown: Produktionen af slagtegrise styrtdykker

Produktionen af slagtegrise styrtdykker, lyder det fra Danish Crown. De Radikale vil genåbne klimalov og vil have en afgift på klimagas-udledende fødevarer. Og så runder vi en kamp-mod-systemet sag – en familie fra Norddjurs venter i en sag om ekspropriation, der begyndte i 2009.

18. sep 09:00

Mød L&Fs nye chef: Fra diplomat til ambassadør for landbruget

Merete Juhl har været Danmarks ambassadør i flere lande, men nu skal hun som øverste chef for landbruget stå i spidsen for en af landets største interesseorganisationer. Mød hende i LandbrugsAvisens podcast 'Topmødet', hvor hun blandt andet sætter ord på sin vigtigste mission: At bygge bro.

15. sep 08:30

Arla går over til 100 procent grøn strøm

Fugleinfluenza i Tyskland får konsekvenser i Danmark, Arla går over til 100 procent grøn strøm og så er hestekød ved at få en renæssance på grund af høje priser på oksekød.

13. sep 08:30

Klagenævn: En ommer at landmand blev anmeldt til politiet af Landbrugsstyrelsen

Fødevareminister åbner for at ændre brakregler, han selv betegner som ”goddag, mand økseskaft”. Det er en ommer, at landmand, der søgte om moderniseringsstøtte, endte med at blive meldt til politiet. Og så runder vi også en status på Danmarks første klimaretssag, hvor Danish Crown spiller en hovedrolle.

9. sep 10:40

Griseproducent kritiserer klimaplan: Få solgt nogle grise i stedet

Foreningen af Danske svineproducenter ikke er begejstrede for Danish Crowns beslutning om at indføre bæredygtighedscertifikat blandt leverandørerne. Årets kartoffelkampagne bliver lidt rigeligt spændende idet truslen om lukning af gasforsyningen hænger over kartoffelmelsfabrikkerne og Vietnam sætter en vaccine mod Afrikansk svinepest på pause.

8. sep 08:30

Efter 10 år er der sat punktum i sag om sprøjteforbud i Sønderborg

I dag kommer Landbrugsavisens nyhedsoverblik omkring en ti år lang sag om et sprøjteforbud i Sønderborg, en frustreret minkbranche, der kalder ministeren i hastemøde og så er danskerne den befolkning i Europa, der har spændt den økonomisk livrem længst ind, når det kommer til shoppeturene i dagligvareforretningerne.

7. sep 08:30

Minkavlere risikerer først at få erstatning i 2027

De danske minkavlere risikerer yderligere forsinkelser i udbetalingen af erstatninger - nu tales der om 2027, professor rejser tvivl om muligheden for at pålægge landbruget en CO2-afgift hurtigt, og så er man i Kina klar til at tage en grisestald på 26 etager i brug.

6. sep 08:30

Grønne krav fra finanssektoren til landbruget rykker nærmere

Fra næste år skal bankerne ifølge deres egen branches anbefalinger til at dokumentere og reducere klimabelastningen fra deres samlede udlån. Det kan komme til at afspejlde sig i lånevilkårerne til landbruget. Derudover handler dagens udseendelse om en retssag om efterafgrøder i Vestre Landsret. Faldende råvarepriser og så om, at Thise dropper importeret soja lige om lidt.

5. sep 08:30

Statsminister-kandidater krydsede klinger: Dyb kløft om landbrugets fremtid

Debat mellem statsministerkandidater afslørede en dyb kløft om vilkårene for fremtidens landbrugsproduktion. Minksagen blev også vendt blandt kandidaterne, da de krydsede klinger søndag aften. Og så er der nu udsigt til, at den ifølge mange bizzare løsning med at slukke vindmøller, selv om vinden blæser, får en ende.

2. sep 08:30

Bekymrende antal ulykker med børn i landbruget

Der er et bekymrende antal ulykker med børn involveret i landbruget. Arlas eksport til højt prioriterede vækstmarkeder som Kina og Nigeria står i stampe og Ærteproducenten Ardo vil lukke sin fabrik i Danmark.

1. sep 08:30

Nu falder forbruget af både oksekød og mejerivarer

Danmark har som et af de første lande fået godkendt implementeringen af sin EU-landbrugsreform, Mette Frederiksen mener, at vi er gået for langt med at være landbrugsland og så falder forbruget af både oksekød og mejerivarer.

31. aug 08:30

Skatteminister åbner for at nedsætte momsen på fødevarer

Vestjyllands Andel leverer regnskab, der sikrer udlodning på 40 millioner kroner til andelshaverne, Mette Frederiksen modererer sine udtalelser om, at minksagen ikke er en skandale, og så vil skatteministeren ikke afvise at nedsætte momsen på fødevarer.

30. aug 08:30

Lektor: Landbrug bliver så store, at de bliver "too big to fail"

I dag kommer vi forbi en lektor, der er bekymret for strukturudviklingen i dansk landbrug. En minister der er bekymret for medarbejderne i Landbrugsstyrelsen. Naboer der er bekymret for udsigten til biogasanlæg i baghaven og engelske supermarkeder der er begyndt sælge grimme grøntsager

25. aug 08:30

Minkavlere mødes med Prehn for at afklare fremtiden

Konsekvenserne for en række topembedsmænd over på minksagen begynder nu at blive synlige. Departementschef og rigspolitichef er sendt hjem, mens statsministeriets departementschef får en advarsel. Minkavlere mødes i dag med minister for at afklare fremtiden.

24. aug 08:30

Nu begynder eksporten af korn fra Ukraine at flytte noget

Enhedslistens forslag om at halvere antallet af landbrugsdyr i Danmark giver ikke færre køer i verden, siger ekspert, Ukraines eksport af korn er for alvor ved at komme i gang igen efter aftale og så tjener verdens store kornhandelsselskaber godt på manglen af fødevarer, mens folk sulter.

23. aug 08:30

Enhedslisten varsler stort opgør med dansk husdyrproduktion

Enhedslisten ønsker at halvere den danske husdyrproduktion frem mod 2030. Vi skal høre fra professor, der mener, at solceller ikke hører til på markerne. Lea Wermelin reagerer på fynsk spildevandssag og så er der stor interesse for konkursramt landmands jord.

Sider