Seneste fra Lyt til Landbruget

23. feb 08:30

Eksperter: Ophugningsstøtte til kvægproducenter

Danish Agro tjener godt på æg og kyllinger, Dansk Metal vil have den høje afgift på landbruget gennemført og så foreslår eksperter en slags ophugningsstøtte til ramte kvægproducenter ved indførelse af en CO2-afgift på landbruget.

22. feb 08:30

Medie: V-politikere truet med hårde sanktioner hvis de fraviger partilinje

Det er væltet ind med reaktioner på, at Svarer-udvalget nu har afrapporteret. Fra politikere i Venstre har der dog været forholdsvist stille. Ifølge Berlingske kan det koste ordførerskaber, hvis politikerne fraviger partiets linje. Vi skal også forbi en række reaktioner fra landmænd og andelsselskaberne til anbefalingerne.

21. feb 08:44

Landmænd vil bygge biogasanlæg til en halv milliard kroner på Dakas jord

Det er blevet onsdag, og en længe ventet en af slagsen, for i dag offentliggør Svarer-udvalg sin rapport med anbefalinger til, hvordan man kan indrette en CO2-afgift på landbruget. Derudover sætter vi også nyhedsluppen på et nyt biogasanlæg på Dakas jord, et indtil videre sløjt salg af plantebaserede fødevarer – og så er den første trækkende stork landet som en forårsbebuder.

20. feb 08:30

Umage alliance før Svarer-rapportering: Landbruget skal til lommerne

Arlas 2023-omsætninger lander på samme niveau som 2022. Seks organisationer: Landbruget skal pålægges samme CO2-afgift som andre sektorer. Nye tal fra Københavns Universitet kan give fornyet usikkerhed om landbrugets klimaregnskab. Banker forbereder sig på CO2-afgift. Sandsynlighed for traktordemonstrationer i kølvandet på klimakrav.

15. feb 08:30

Ansøgninger om lavbundsjord sætter rekord

Vrede europæiske landmænd betyder igen afløsning af etaper i cykelløb, det er ikke den opgravede minkjord, man skal være bekymret for ved Nordic Waste i Randers og endelig står én dansk kommune bag knap halvdelen af alle ansøgninger til lavbundsprojekter.

14. feb 08:30

Storfusion af landboforeninger på vej

Landmænd tjekker dæktrykket i deres traktorer forud for CO2-rapport, 12 procent af fødevarerne i Danmark er økologiske og så vil to store jyske landboforeninger fusionere.

13. feb 08:33

Stor fynsk landmand vil tredoble produktionen på sit biogasanlæg

Fynsk landmand vil udvide produktionen på sit biogasanlæg. Fødevareministeren indfører et nyt adfærdskodeks ved kontrolbesøg på bedrifter. Griseproducenternes forening er ikke begejstret for den nye dyrevelfærdsaftale. Et nyt vådområde er på vej ved Holstebro, og så er der en ny analyse om effekterne ved en C02-afgift på landbruget.

12. feb 08:34

Landmænd har startet månedlang blokade og protest i Polen

I dag sætter vi først nyhedsluppen over nye landmandsprotester i Polen. Også I Danmark rasles der nu lidt med sablen. Og så vurderer skatteekspert hos Velas, at der kan gå år før vi kender skattegrundlaget for 2024, optaget på landbrugsskolerne og er gået frem og ved Holstebro er der et nyt vådområde på vej.

9. feb 08:30

Endnu et tilfælde af fugleinfluenza: 40.000 høns skal aflives

40.000 høns skal aflives på grund af fugleinfluenza. Regeringen er klar med nye krav til loftshøjden på grisetransporter. Tican går enegang på grisenoteringen. Klimaministeren har været i samråd om lavbundsjorde, og så vil en CO2-afgift på landbruget ikke nødvendigvis bidrage til en omstilling fra animalsk til plantebaseret produktion.

6. feb 09:19

Efter periode med lave priser: Kornmarkedet er gået i stå

Landmænd er kommet i høj kurs hos bankerne. Kornmarkedet er nærmest gået i stå. 2.900 land- og skovbrugsejendomme får ændret deres foreløbige vurderinger af Vurderingsstyrelsen. Planteavlen var hård ved Østjysk Gods. Hård kritik af L&F-viceformand.

5. feb 08:30

Miljøminister sammenligner landbruget med tobaksindustrien

Miljøminister Magnus Heunicke sender en kraftig kritik af sted mod Landbrug & Fødevarer efter viceformands udtalelse om Aarhus-professor. Politikere i rød blok kritiserer til gengæld Magnus Heunicke. Stigende gebyrer koster naturplejer ekstremt dyrt og så lidt kort nyt til sidst.

1. feb 08:30

Seniorøkonom kalder halvering af husdyrproduktionen for et ”grønt columbusæg”

Svarer-rapport udsat til efter vinterferien. En halvering af husdyrproduktionen kan ifølge tænketank løse hele fire problemer. Professor kalder opdaterede emissionstal fra lavbundsjorde for ”svimlende”. Fødevareminister om nyt skøn for minkerstatninger: Det handler om retsprincipper. 79 anholdt i forbindelse med landbrugsdemonstrationer i Frankrig.

25. jan 08:24

Podcast: Kyllinger er ikke det rene pip

En arbejdsplads på landet: Tag med ud til kyllingeproducent Allan Wieck Hansen i Tjele og fjerkræslagteriet i Vinderup og hør, hvordan man producerer kyllinger.

24. jan 08:30

Landbrugsprotester breder sig i Europa

Landmandsprotester og demonstrationer med tusindvis af traktorer spreder sig i Europa. Firmaerne der står for at rive minkfarmene ned har tidligere fået påbud for deres håndtering af asbestholdige tagplader, som der findes mange af på minkfarmene – og så starter den grønne trepart med sit første møde i dag onsdag. Det er dagen nyhedsmenu i Dronen.

21. jan 09:02

Søren Rasmussen investerer i unge landmænd og energi: Landbrugets top har snorksovet i timen

Landbrugets top snorksov i timen, da hele spørgsmålet om grøn energiproduktion i landbruget for alvor dukkede op for 10-15 år siden, mener storinvestor Søren Rasmussen. Selv snakker han om hele værdikæder, hvor vind, sol og biogas er det tredje ben, og så investerer han store millionbeløb i at gøre unge landmænd selvstændige, som vel at mærke kan udvikle sig og ikke er låst af banken. Topmødet blev optaget foran et livepublikum i torsdags på Nutrifair i Fredericia

Sider