Topmødet med Tage Pedersen: Jeg er tosset over, så langsomt det går med udbetalingerne

Formanden for de danske minkavlere, Tage Pedersen, mangler endnu at blive afhørt i Granskningskommissionen, men i LandbrugsAvisens podcast, Topmødet, løfter han lidt af sløret for den vrede, som han sidder tilbage med efter nedlæggelsen af det danske minkerhverv. Lyt til podcasten her eller på din foretrukne player.

Blandt andet er han med egne ord "tosset" over, hvor langsomt det går med at få udbetalt erstatninger.

"Man kunne sagtens gøre taksationsarbejdet hurtigere. Formændene arbejder jo ikke fuldtids, hvis de gjorde det, kunne man gøre arbejdet færdigt på under den halve tid. Men der er ingen, der vil have det som fuldtidsbeskæftigelse, fordi lønnen for at gøre det ikke er særligt stor. Jeg er tosset over det, for det er helt urimeligt over for de mennesker, der i forvejen er hårdt ramt af det her", siger Tage Pedersen blandt andet i podcasten.

Han er heller ikke i tvivl om, at regeringen handlede i en tilstand af panik, da man den 3. november 2020 besluttede, at alle mink i Danmark skulle slås ihjel. Og han udpeger også gerne, hvem der trykkede på den røde panikknap:

"Det gjorde Barbara Bertelsen (statsministeriets departementschef,, red.), det synes jeg er fremgået ganske tydeligt", siger Tage Pedersen.