To måneder efter skæringsdato: 8 ud af 10 har gennemført MRSA-kursus

8 ud af 10 personer, der arbejder med levende svin, har gennemført e-læringskurset, der skal modvirke spredning af husdyr-MRSA. Et positivt resultat, mener Fødevarestyrelsen

Hvis man er staldmedarbejder, slagteriansat eller chauffør, der arbejder med levende grise, blev det efter første april obligatorisk at have et e-læringskursus i hygiejne,

Nu viser tal fra Fødevarestyrelsen, at 8/10 har gennemført kurset her godt to måneder efter sidste skæringsdato. Samlet set har 8.700 ud af de cirka 10.500 ansatte, som vurderes at være omfattet af det obligatoriske krav, bestået testen.

Det skriver Altinget.

Kurset er et af regeringens tiltag for at sikre, at husdyr-MRSA ikke spreder sig til det omgivende samfund, og souschef Stig Mellergaard fra Fødevarestyrelsen glæder sig over gennemførelsen.

“Tallene vedrørende det totale antal personer, der skulle have taget kurset, er behæftet med nogen usikkerhed, men det er i vores optik et positivt resultat,” siger Stig Mellergaard og oplyser, at kontrolbesøgene blandt andet vil kontrollere, om ansatte har gennemført kurset.

Overlæge ved Odense Universitetshospital Hans Jørn Kolmos er dog knap så positiv.

“Resultatet er vel nogenlunde, som man kunne have forventet på nuværende tidspunkt. Det er ikke en overstrømmende succes, når omkring 20 procent ikke har taget kurset, men omvendt er det heller ikke helt katastrofalt,” siger Hans Jørn Kolmos, der er professor ved Syddansk Universitet.

For medarbejdere i svinestalde er det omkring 8 ud af 10, der har fået erhvervet sig et hygiejnekursus. Noget tyder på, her har været en god slutspurt, efter at Christian Fink Hansen, direktør i Seges Svineproduktion, opfordrede alle, der håndterer svin, til at tage kurset.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle