Månedsprognose: Der kommer mindre vand end vanligt de kommende uger

Ifølge DMI er der knap så meget regn i vente i de sidste uger af september og starten af oktober, som efterårsmånederne normalt plejer at byde på.

Regn, regn og atter regn har flere år været lidt af en udfordring for maskinerne til efterårets markarbejde.

I år er der dog ikke fare for et alt for vådt efterår, sådan lyder det fra DMI, der netop har udsendt sin nyeste månedsprognose. 

De kommende fire uger er det især højtrykkenes placering, der kommer til at styre vejret over Danmark.

"Det højtryksprægede vejr betyder, at vi kan forvente os mindre regn end normalt, og perioder med roligt vejr og gode solchancer - dog med risiko for morgentåge. I kortere perioder vil enkelte fronter kunne passere og give flere skyer og lidt regn hist og her", skriver langtidsmeteorolog Martin Lindberg.

Skal man starte fra en ende af vil næste uge starte med lidt regn hist og her, melder DMI, men ugen vil klare op og blive tør, varmere og skyet med lidt vind fra øst og sydøst. 

Ifølge DMI kommer der i uge 38 mellem 40-80 procent af den normale regnmængde, hvilket svarer til ca. 7-14 mm. jævnt fordelt over hele landet.

Dagtemperaturerne ventes at ligge mellem 12 og 15 grader, stigende til mellem 14 og 18 grader i slutningen af ugen. Nattetemperaturerne kommer til at ligge mellem 8 og 13 grader. 

Tør uge

Også uge 39 bliver mere tør end normalt. Ifølge DMI viser prognoserne, at der er størst chance for mest tørt vejr med nogen sol - enkelte dage måske endda en del sol.

I løbet af ugen vil der falde mellem 7 og 13 mm regn, hvilket svarer til 50-70 procent af normalen.

"Typisk for efteråret giver svage vinde og højtryk også øget risiko for tågedannelse om natten, som kan blive hængende i morgen- og formiddagstimerne. Der er dog også en mulighed for, at svage fronter kan passere landet med lidt regn eller byger", skriver Martin Lindberg.

Samme tendens med ret tørt vejr, dog med risiko for enkelte byger, fortsætter i uge 40, lyder det fra DMI. 

Prognoserne er som vanligt mere usikre, jo længere frem man kigger, men ifølge DMI er der klare signaler om, at også uge 41 og 42 bliver overvejende med tørt vejr og nogen sol samt ret rolige vindforhold.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle