Månedsprognose: Lunere vejr på vej, men det vinterlige vejr vender tilbage

DMI har udgivet sin nyeste månedsprognose, og der er lunere og mildere vejr i sigte de kommende uger. Marts kan dog byde på vinterligt vejr igen.

Hele landet har været mere eller mindre dækket i sne i februar, og de lave temperaturer er lidt af er særsyn.

"Første halvdel af februar har været ganske kold indtil nu. Middeltemperatur de sidste 14 dage har for Danmark ligget på -4,2 °C, og vi skal tilbage til januar 2013, for at finde noget tilsvarende. I december 2010 var det dog endnu koldere med -6,6 °C i gennemsnit over to uger. Et gennemsnit på -4,2 °C er langt fra noget vi ser hvert år", siger klimatolog hos DMI Mikael Scharling.

Men nu er der håb for at vandtrug kan holdes frostfri, og at vi kan komme til at se markerne under snedyngerne igen.

Ifølge DMI, der netop har udsendt sin prognose for den kommende måned, vil den sidste uge af februar nemlig byde på mildere vejr.

Faktisk melder DMI, at et højtryk vil holde de fleste fronter på afstand midt på ugen, og der er derfor udsigt til flere dage med tørt og måske solrigt vejr og temperaturer mellem 8 og 13 grader. 

Også nattetemperaturen vil nogle få dage formentlig nå over frysepunktet på mellem 1 og 6 grader.

Kulden vender tilbage

Allerede i de sidste dage af februar vender vintervejret dog tilbage. DMI melder, at temperaturen igen kan falde til mellem -5 grader og 5 graders varme.

Det billede fortsætter ind i marts, der primært byder på tør og kold luft, men også mindre fronter med lidt sne, slud eller regn særligt mod syd. Ifølge DMI vil dagtemepraturene i starten af marts ligge mellem -2 og 4 grader, mens nattetemperaturen oftes vil ligge mellem frysepunktet og -5 grader. 

"På stille og klare nætter stedvis måske ned til 10 graders frost", vurderer langtidsmeteorolog Martin Lindberg.

Generelt ser temperaturene ud til at blive noget koldere end vanligt, ligesom der vil komme mindre nedbør end der plejer i starten af marts.

DMI understreger, at prognoser flere uger frem kan være meget usikre. Ifølge meteorologerne vil der dog blive udsigt til let stigende temperaturer i løbet af marts. Luftstrømninger gør, at midten og slutningen af marts både kan byde på dage med tør og kold luft med solkig, og dage med lunere luft, flere skyer og perioder med regn.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle