Månedsprognose: November byder på både blæst og regn

November giver ustadigt vejr, hvor vi både ser regn, skyer, blæst og et lille strejf af solskin. Temperaturerne er desuden i den milde ende.

Første uge af november lægger ud med fronter med regnvejr og blæst, som bevæger sig i en lavtryksbane nordvest for Danmark, siger langtidsmeteorolog i DMI, Mette Zhang. 

"Uge 45 starter med et lavtryk og fronter med regn og blæst. Senere på ugen ser det ud til at skifte til et højtryk syd om os, hvilket giver skyet og mildt vejr, som er mere tørt end først på ugen", siger langtidsmeteorologen.

Selvom regnen aftager, som ugen skrider frem, bliver det sandsynligvis ved med at være gråt og overskyet. Vi får til gengæld en mildere vind og dagtemperaturerne vil ligge på 8-12 grader, mens nattetemperaturen kommer ned på 4-10 grader. 

Prognosen siger desuden, at der falder 14-22 mm. regn på landsplan fordelt henover hele ugen.

Klart og køligt

Når vi bevæger os ind i uge 46, så viser prognoserne, at vejret bliver mere højtrykspræget, med en lavtryksbane, der ligger sig nordvest for Danmark. Det kommer til at give enkelte svage fronter med regn, hvor der vil falde 11-17 mm i løbet af ugen.

Men det dominerende billede siger mest af alt tørt og overskyet vejr, siger langtidsmeteorologen.

"Vejret er lidt en joker, for der skal ikke ske ret mange ændringer i banerne, før vejret i stedet kommer fra øst, og dermed giver mere klart, solrigt vejr og med køligere temperaturer. Men det tyder mest på en vestenstrømning, hvor vi får fronter og byger ind med perioder af mere tørt men skyet vejr", siger Mette Zhang.

Temperaturen i uge 46 ligger på 5-11 grader om dagen, og om natten daler den til 2-7 grader med risiko for nattefrost lokalt.

Fremme i uge 47 er prognosen mere usikker, men det ser ud til, at højtrykket aftager og bliver afløst af et lavtryk vestfra, der igen giver os blæsende vejr med regn. I perioder kan der være opklaring med et lille kig til solen. Dagtemperaturerne holder sig på 5-11 grader, mens nattetemperaturen går en smule ned på 1-7 grader.

"Overordnet set, er det en typisk efterårsmåned, vi går i møde, hvor der er perioder med regn og blæst og forholdsvis milde temperaturer", siger Mette Zhang.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle