Månedsprognose: Små snebyger og nattefrost kan ikke spolere udsigt til mildt vintervejr

Der er korte indslag med kraftig blæst og snebyger i vente de kommende uger, men der er i øjeblikket ikke tegn på, at der venter længere perioder med dagsfrost og sne, lyder det fra DMI.

Det forholdsvis milde vintervejr ser ud til at fortsætte de kommende uger. 

Det melder DMI i sin nyeste månedsprognose, der gælder til og med slutningen af februar.

For til trods for kraftig blæst og lokale snebyger flere steder i landet i disse dage, så bliver det allerede fra næste uge igen mere mildt i vejret. 

"Korte indslag med kold vinterluft fra nord eller nordvest og hvid nedbør vil forekomme, men den milde vestlige luftstrømning ser ud at dominere", skriver langtidsmeteorolog Martin Lindberg.

"Der er i øjeblikket heller ikke tegn på længere perioder med dagsfrost og sne i februar måned".

Koldt og klart 

Kigger man konkret på næste uge, uge 4, starter ugen tørt med mest skyet og mildt vejr.

"Tirsdag og måske onsdag kan derfor byde på nogen eller måske en del sol og lidt køligere vejr, en enkel stille og klar nat kan give udbredt frost", skriver Martin Lindberg.

Fra midten af ugen vender luftstrømmene dog og det bliver med mere skyet og i perioder ret blæsende.

Der kan komme enkelte små fronter med lidt regn, men det bliver ikke dominerende vejsmæssigt lyder det fra DMI.

Temperaturerne kommer til at ligge mellem 2 og 8 grader i dagtimerne og mellem frysepunktet og 5 graders varme om natten. 

Samme historie gentages i uge 5, første uge i februar, hvor små byger med regn og blæst hurtigt vil blive afløst af tørt og køligt vejr. Både dags- og nattetemperaturerne bliver en smule lavere end den foregående uge.

En pronose lover sne

I uge 6 er prognoserne noget mere usikre, og der er da også uklarhed om, hvordan ugen ender.

Mest sandsynligt er det, at det bliver koldt, klart og med nogen sol, men enkelte prognoser viser, at der denne uge er mulighed for sne.

"Hvis den alternative vejrudvikling med højtryk nord eller øst for Danmark skulle slå ind, så vil det give os flere dage med nogen sol, men også mulighed for snebyger og en kold østlig eller nordøstlig vind. Den alternative kolde og vinterlige vejrudvikling er dog ikke den mest sandsynlige i øjeblikket", skriver Martin Lindberg.

Temperaturerne kommer til at ligge mellem frysepunktet og 5 plusgrader. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle