Mæglere: Alle handler gik i stå

Flere minkejendomme var midt i salg, da Mette Frederiksen aflivede minkbranchen. Nu venter både mæglere, købere og sælgere på afklaring.

Alt blev sat på pause - og såvel købere som sælgere sprang i buskene for at vente på afklaring.

Sådan lyder oplevelsen hos landets ejendomsmæglere, der lige nu udbyder minkejendomme, efter statsminister Mette Frederiksen (S) 4. november pludselig forlangte alle mink i Danmark aflivet.

"Det er en træls situation. Vi var meget tæt på en handel, hvor vi var enige med køber, og så kom det her", forklarer ejendomsmægler Michael Kampp Mortensen fra ejendomsselskabet John Frandsen.

Han har p.t. tre minkejendomme til salg i det nordjyske, hvoraf den ene altså var tæt på en handel.

Indtil videre står bedrifterne stadig udbudt, men Michael Kampp Mortensen forventer ikke, at han kan få salg i hus.

"Sælgerne vil jo ikke sælge nu, fordi de afventer, hvad kompensationen bliver. Samtidig har køberne reguleret deres bud, fordi de ikke vil give noget for bygningerne"..

Priserne i forvejen lave

Samme melding kommer fra Agriteam Varde, hvor mægler Bo Tølle også har måttet se sine handler bremse fuldt op.

"Alle er afventende. Der er titusinder af spørgsmål, og ingen kan give svar", siger han og melder, at det er svært at gisne om prisernes udvikling..

"Priserne har jo i forvejen ikke været voldsomt høje i de seneste år, men hvordan det udvikler sig, vil afhænge af, hvem der står med regningen for at fjerne farmene", mener han.

Mægler Allan Elsted Hansen fra Landbogruppen Jysk spår også, at det afgørende punkt for et salg af ejendommene i fremtiden bliver hallerne.

"Markedet var i forvejen meget trægt, fordi der stadigvæk var dårlige afregningspriser. De ejendomme, jeg har solgt for nylig, er nogle, hvor man havde besluttet at stoppe driften og fjerne hallerne, så ejendommene blev solgt som lystejendomme", forklarer han.

"Jeg håber, at der kommer en form for statstilskud til at få fjernet hallerne".

Mæglerne fortæller samstemmende, at eneste undtagelse fra opbremsningen er på de konkursramte minkejendomme, som bankerne fortsat forsøger at sælge. Her var priserne i forvejen lig med eller tæt på jordværdierne.

Faktaboks

Minkbedrifter til salg

  • I oktober var der 48 specialejendomme til salg på Landbrugssiden.dk. 
  • Heriblandt er der flest minkbedrifter, men også enkelte æg- og hønseproduktioner.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle