Mælken skal ud: Irske medhjælpere må malke flere steder

I Irland er man ved at forberede sig på, hvordan mandskabet sikres til mælkeproduktionen, hvis coronaepdemien bliver vanskelig.

Det vil være en udfordring for enhver arbejdsgiver, hvis en del af personalet eller ejeren selv, rammes af coronavirus - og dermed ikke kan bidrage med arbejdskraft.

For at forberede sig på den udfordring er den irske mejeriindustri netop nu ved at lægge sidste hånd på en beredskabsplan, som skal sikre at landets mælkeproduktion kan fortsætte, hvis coronaepidemien tvinger folk hjem i sengen. Det skriver avisen Irish Independent.

Beredskabsplanen er henvendt til landmændene, så mælkeproduktionen kan fortsætte på bedrifterne. Derfor arbejder man på at sikre, at medhjælperne kan træde til på andre bedrifter, hvis det bliver en udfordring af gennemføre den daglige pasning i tilfælde af alvorlige udbrud af covid-19.

Den irske mejeriindustri har en stigende frygt for, at mælkeproduktionen vil kunne gå i stå, hvis centrale medarbejdere bliver ofre for virussen, når mælkeleverancerne topper i næste måned.

Kilde: Udenlandske Mejerinoter, Udgivet af Landbrug & Fødevarer.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle