Mælkeprisen stiger i marts

Arlas acontopris for konventionel mælk stiger med 7,4 øre per kilo.

Det globale udbud af mælk er faldende, og sammen med et stigende salg af mælkeprodukter i detailhandlen, er cocktailen nu stærk nok til at Arla kan hæve sin mælkepris.

Derfor har mælkeproducenterne hos Arla nu udsigt til en noteringsstigning på 7,4 øre per kilo i marts for både konventionel og økologisk mælk.

Det betyder, at de konventionelle mælkeproducenter i den kommende måned får 333,1 øre per kilo mælk, mens økologerne modtager 378,3 øre per kilo.

Begge priser er for mælk af den bedste kvalitet, indsendte klimatjekdata, bæredygtighedstillæg samt omkostningskompensation og logistiktillæg.

Arla begrunder prisstigningen med, at det globale udbud af mælk fortsat falder.

Den samlede mælkeproduktion i EU og Storbritannien var mindre end forventet i november og faldt med 2,4 procent år til år.

Samtidig faldt også den amerikanske mælkeproduktion med 0,3 procent i december.

Mejerikoncernen påpeger dog, at der ses stigende mælkeindvejninger i andre områder, og at man derfor forventet, at udbuddet af mælk i EU vil øges som følge af sæsonbetingede stigninger i foråret. 

Samtidig med den generelt faldende indvejning fortsætter salget af mejeriprodukter med at stige i detailhandlen, påpeger Arla. 

 

 

Mælkeprisen toppede i november-december 2022, og er siden faldet støt frem mod sommeren 2023. Her lå mælkeprisen længe stille på lige omkring 299 kroner, indtil prisen igen begyndte at kravle opad omkring nytår.

På råvaremarkedet hvor der blandt andet handles mælkepulver ses der til gengæld noget blandede tendenser, beretter mejeriet. 

For mens de globale markeder, såsom priserne på newzealandsk mælkepulve, er steget på det seneste, så har vi på det europæiske råvaremarked set stabile eller let faldende priser, skriver Arla.

- I Europa har vi derimod set lidt svagere priser på det seneste, da højsæsonen snart starter, skriver mejeriet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle