Mælkeproducenter kan ånde lettet op - Arla holder mælkepris

Arla formår at fastholde mælkeprisen trods coronaens indvirkning. Der kan dog komme fald de kommende måneder, lyder det.

Selv om følgerne af corona-pandemien er mærkbare, formår Arla at fastholde mælkeprisen for juni måned.

Det melder mejeriselskabet i sin månedlige prisopdatering. Her melder man dog om betydelige usikkerheder - og en sandsynlig negativ påvirkning de kommende måneder.

For juni fastholdes mælkeprisen, for førsteklasses kvalitet inklusiv Arlagården Plus på 248,8 øre/kg.

Dette forudsætter dog som noget nyt fra 1. juni, at mælkeproducenterne har indsendt data til Arlas nye klimatjek inden 1. juni, hvorimod de hidtidige tillæg til non-GMO er faldet væk.

Også øko-prisen forbliver på sit nuværende niveau.

Arla: Priserne er faldet

"Følgerne af COVID-19-krisen kan stadig mærkes overalt på markedet. Priserne faldt betydeligt i alle råvarekategorier i løbet af marts og april. Ved indgangen til maj ser det ud til, at en vis grad af stabilitet er vendt tilbage, i hvert fald i øjeblikket, men på disse nye lavere niveauer", lyder det i markedsberetningen.

"Med den usikkerhed, der stadig hersker med hensyn til, i hvilken grad markeder og i særdeleshed foodservice genåbner, er det vanskeligt at vurdere, hvordan markederne vil udvikle sig. Det økologiske marked er ramt på tilsvarende måde".

"På grund af den nuværende situations fortsatte indvirkning forbliver udsigterne usikre med sandsynlighed for en yderligere negativ udvikling".

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle