Mads og Monopolet løste landmænds dilemmaer

Radioværten Mads Steffensen var i dag på udebane til Plantekongres 2016. Han havde rykket sit populære program "Mads og Monopolet" til Herning.

Den karismatiske radiovært Mads Steffensen havde onsdag eftermiddag skiftet radiostudiet ud med Teatersalen i Herning Kongrescenter.

Normalt står han bag radioprogrammet ”Mads og Monopolet”, hvor lytterne kan sende et dilemma ind, hvorefter et panel af tre kendte danskere giver deres bud på en løsning efter bedste evne.

Konceptet var næsten det samme i Herning, her havde programmet blot ændret navn til "Mads og dilemmaer på landet", og panelet bestod af tre ”kendisser” fra landbruget. Planteavlskonsulent Ulla Plauborg, LMO, landmand Christian Lund, Vejen, og forfatter og bondekone Marianne Jørgensen, Roslev.

Ifølge Planeavlskongressens tal, skulle dette oplæg være det 7. mest populære, men jo tættere klokken nærmede sig 15.30, jo flere deltagere dukkede der op, og salen blev ret hurtigt fuld af småsnak.

Mange sjove dilemmaer

Det første dilemma, som panelet skulle debatere, var bypigen Julie, der netop er flyttet sammen med sin kæreste, der er landmand. Hun mente, at økologi var vejen frem, men det mente hendes kæreste ikke. Han ser mere økologi som en religion. Julie er uddannet lærer, og hun står tit for skud på lærerværelset, når kollegerne mener, at landmænd bruger for mange sprøjtemidler. Hendes spørgsmål til panelet var derfor, om hun burde have mere indflydelse på, hvordan de skulle drive landbruget.

Ni landbrug går sammen om gårdbiogas-finansiering 9. december · 10:30

Marianne Jørgensen mente iskoldt, at Julie burde flytte tilbage til byen, hvis ikke hun kunne tåle "lugten på landet". Christian Lund prøvede diplomatisk at foreslå, at de måtte sætte sig ned og finde en balance, for ellers var hendes kæreste ikke "en moderne landmand".

Næste dilemma var en landmand, hvis unge medarbejder hele tiden tjekkede sin mobiltelefon. Han havde påpeget det flere gange, men det forsatte. Krøllen på halen var, at landmandens 18-årige datter nu var blevet kærester med den unge medarbejder. Han ville vide, om han kunne tillade sig at fyre ham, uden at det ville skabe problemer på hjemmefronten.

Christian Lund mente, at han skulle give ham et par advarsler, inden han kunne fyre ham, mens Ulla Plauborg mente, at han skulle fyre ham, og så lade ham blive ved med at være kærester med datteren, mens Marianne Jørgensen foreslog, at landmanden burde tage telefonen fra medarbejderen, mens han var på arbejde. Det sidste forslag var publikum enige i, da Mads Steffensen spurgte dem til råds.

meget populært

Mads Steffensen var en ganske populær herre. Han havde en god kontakt med publikum hele vejen igennem, og der var masser af grin på tilskuerrækkerne. 

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu