Madskoler: Nye værdier til de yngste

Mor og far er ikke tilladt i køkkenet, når børnene tager grydeskeen i egen hånd.

I Skærbæk er Aske og Victoria holdt ind for at tage en kørepause på deres Danmarkstur.

Henry Lykou kommer hen til os. Det viser sig, at han er frivillig mad-instruktør, og et øjeblik senere står vi i et køkken sammen med 15 børn.

Madspild, kostråd og nøglehulsmærket - det er de tre værdier, som børnene skal lære om på Madskolen i dag.

»Og i morgen skal vi ud på en kvæggård, hvor vi skal høre, hvor mange liter mælk en ko producerer om dagen og forskellige ting,« siger en af de tre frivillige instruktører Sandra Bossen Frederiksen.

Dagens menu står på rødspættefilet med agurkesalat, gnavegrønt og karrydressing. De 15 børn mellem 8-12 år bliver fordelt på hver deres hold og køkkenbord. Kort efter virker det kaotisk, da lokalet drukner i et virvar af glade børnestemmer, der ihærdigt åbner og lukker skuffer for at finde redskaberne frem.

Madskolerne foregår i hele landet, hvor formålet er, at børnene bl.a. møder produkter fra dansk landbrug.

Følg med her: Sådan går det landbrugets spidskandidater 21. november · 17:51

»Det er lidt temaet fra jord til bord. Hvordan bliver tingene produceret? Det er vigtigt for denne madskole, at børnene får det videre,« fortæller Sandra Bossen Frederiksen.

LandbrugsAvisens journalister, Aske og Victoria, er på Danmarkstur i de næste par uger og er på jagt efter lokale fødevarer. 

Stadig flere fødevarer sælger sig selv med, hvor de kommer fra. Men hvordan gør man lokale fødevarer til en god forretning, og hvad gør producenterne anderledes? Det er nogle af de spørgsmål de forsøger at få svar på. Læs mere i LandbrugsAvisen og hold øje med, hvor Aske og Victoria er i næste uge. Vi modtager gerne ideer til, hvor de skal dreje forbi.

 

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu