Majsskærebord plukker og knuser i én arbejdsgang

FMR Maskiner viser på Agromek et specialskærebord fra Geringhoff.

På Agromek kan gæsterne se et specialskærebord fra Geringhoff af typen ”Mais Star Horizon”, der plukker kolberne og knuser stubben i én arbejdsgang. Det er FMR mMaskiner, der viser det iøjnefaldende skærebord.

"Der høstes majs til modenhed med Geringhoff skæreborde i hele verden, ogå mere og mere i Danmark, og vi håber naturligvis, at dyrkningen spreder sig til flere planteavlere herhjemme, for med majssorter, der bliver fremavlet med en til stadighed kortere dyrkningssæson, kan det være en god forretning for landmændene", siger Anders Højte fra FMR Maskiner, der har importen.

Geringhoff majsskærebordene produceres i flere modeller. På Agromek kan gæsterne se typen ”Mais Star Horizon”, der plukker kolberne, og knuser stubben i én arbejdsgang. Skærebordet er i stand til at køre med meget lav stubhøjde, mens det høster op til 12 rækker majs ad gangen.

Kolberne trækkes til midten af snegle, mens to modsat roterende valser med hver fire knive og en horisontal kniv klarer høst og neddeling. Det giver ifølge producenten stor kapacitet i mejetærskeren, at stængler og kolber allerede er separeret og tærsket, inden de når frem til mejetærskerens tærskeværk, og det gør det også nemt for tærskernes snitter efterfølgende at fordele materialet jævnt over stubben.

Geringhoff Mais Star Horizon leveres i flere arbejdsbredder fra 4 til 12 rækker. Fra seks rækker og opefter kan de leveres sammenklappelige.

Emneord

agromek

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle