Mammen Mejeri nærmer sig milliardomsætning og fordobler overskud

Mammen Mejerierne A/S er Danmarks tredjestørste mejeri og er med årsregnskabet for 2018 tæt på at runde 1 mia.kr. i omsætning. Det er især mere mælk, der driver væksten.

I 2017 kostede en investering i et nyt mejeri 100 mio. kr. på bundlinjen hos Mammen Mejerierne. Men i 2018 har mejeriet igen fået sat skub i væksten og næsten fordoblet årets overskud.

Mammen Mejerierne A/S, der er landets største privatejede mejeri, landede i 2018 en bundlinje på 12.3 mio. kr. efter skat mod 6.9 mio. kr. i 2017. Det viser selskabets nyligt offentliggjorte årsregnskab.

Af årsregnskabet ses også, at selskabet i 2018 havde en omsætning på 981 mio. kr. og en egenkapital på 153 mio. kr.. Mammen er dermed tæt på at runde milliarden i omsætning.

"Vi er ved at se gevinsten af de penge, vi har investeret, og vi kommer til at runde milliarden i år. Men hvad skal man bruge det til? Det er bare et stort tal", siger ejer og adm. direktør, Lars Staunsbæk.

"Alt i alt synes jeg, vi er kommet godt i land med at investere så kraftigt, som vi har gjort", siger Lars Staunsbæk, der helst ikke råber op, trods det familieejede mejeriselskab kan kalde sig Danmarks tredje største.

Mere Mælk giver højere omsætning

Koncernens hovedaktivitetet består i mejeridrift med produktion og salg af oste, og Mammen har egne landmænd til at levere mælk til mejerierne.

Det er især en større mælkemængde, der er med til at drive den øgede omsætning.

"Omsætningen skyldes, at vi får større mængder mælk. Vores landmænd leverer mere mælk, og vi får flere landmænd. Vi ramte en mælkemængde på 195 mio. kg. i 2018 og vi runder de 200 mio. i år. Mere mælk giver større produktion af ost, som vi sælger. Vi vækster", siger ejer Lars Staunsbæk.

Den øgede mælkemængde har også betydet flere ansatte hos Mammen Mejerierne, der er gået fra 195 til 214 gennemsnitligt antal heltidsansatte medarbejdere. Den ekstra arbejdskraft er både ansat i salg og produktion.

Investeringer i fremtiden

Mammen Mejerierne A/S stod i 2012 med et 100 år gammelt mejeri, så for at udvikle virksomheden og sikre den for fremtiden, var det nødvendigt at investere kraftigt.

"Forrige år var et ringe år i forhold til den store omsætning, vi havde. Vi har brugt mange penge i 2017 på at bygge nyt mejeri, men nu har vi kapaciteten til at håndtere mere mælk, og det gør vi. Det er helt bevidst og planlagt, vi er på rette vej, og jeg tror, at regnskabet bliver bedre endnu", siger Lars Staunsbæk.

Selskabets ledelse forventer et positivt resultat i regnskabsåret 2019 på niveau med 2018, bekræfter Lars Staunsbæk.

Faktaboks

Mammen Mejerierne A/S

Tal fra årsregnskabet i 2018 (2017 i parentes)

Netto-omsætning 981 mio. (901)

Årets resultat 12.3 mio. (6.9)

Antal ansatte 214 (195)

Mælkemængde 195 mio. kg. (177 mio. kg)

Soliditetsgrad 39,7 (38,7)

Ejet af Lars Staunsbæk (90 pct.) og sønnen Peter Staunsbæk.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle