Mand fortsat i kritisk tilstand efter indånding af giftig gyllegas

Den ene af de to mænd var torsdag formiddag stadigvæk i kritisk tilstand. Den anden er stabil.

Landmand Anton Boilesen fra Kjellerup oplevede onsdag en af de værste dage i sit liv.

"Det var en rigtig presset situation, og vi reagerer alle sammen forskelligt, når vi oplever sådan noget. Mit instinkt var at bevare overblikket", siger han til Tv2 Østjylland.

To af hans medarbejdere på gården, på henholdsvis 25 og 38 år, blev onsdag eftermiddag fløjet til Rigshospitalet efter at være blevet fundet bevidstløse. 

Mændene havde indåndet gyllegas og var begge i livsfare under helikopterturen til Sjælland. 

Ifølge landmanden, var den 25-årige medarbejder i gang med at rengøre luftkanalen i staldgulvet, da han blev dårlig og besvimede. Den 38-årige prøvede at redde den 25-årige, men fik kort tid efter også et ildebefindende.

"Jeg har hørt fra den ene af mine medarbejderes kone i formiddags, og ifølge hende, var den ene stadigvæk i kritisk tilstand, men den anden er stabil. Han har dog meget ondt i øjnene", siger Anton Boilesen.

Lunfkanal fungerede ikke optimalt

Det var en svovlbrinte-forgiftning, de to mænd var udsat for. Det kan i yderste tilfælde være dødeligt at blive forgiftet af svovlbrinte.

Fejlen var ifølge Anton Boilesen, at luftkanalen ikke fungerede optimalt, da døre til lokalet var blevet åbnet. Det erkender han, var en fejl.

Anton Boilesen er normalt ikke en del af besætningen i stalden, men han fik hurtigt besked om hændelsen af en af hans andre medarbejdere.

Han skyndte sig over til stalden og sørgede for, at den dårligt fungerende ventilation blev ordnet, så der kunne komme frisk luft ind til hans medarbejdere.

"Jeg bevarede overblikket og synes selv, at jeg gjorde, hvad man burde gøre", siger landmanden.

Han tænker dagen derpå meget på sine medarbejdere og deres pårørende.

"Vi hjælper så godt vi kan og støtter dem på alle tænkelige måder. Jeg har ingen ide om, hvornår de kommer tilbage til gården, men det er også underordnet lige nu", siger Anton Boilesen.

Arbejdstilsynet har ikke villet udtale sig om sagen til Tv2 Østjylland, men ifølge Anton Boilesen har han fået et påbud om, at alle ansatte skal bruge frisklufts-maske i forbindelse med blandt andet rengøring af luftkanalen.

Mediet har også forsøgt at få bekræftet de to mænds tilstand hos både Midt- og Vestjyllands Politi, Københavns Politi og hos Rigshospitalet, men det har ikke været muligt. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle