Manden, der udvikler corona-vaccine: Er ikke bekymret for minkvariant

Vaccine bør sagtens kunne klare minkvariant af coronavirus, lyder det nu fra forsker, der netop er ved at udvikle en vaccine.

Vaccineforsker Ali Salanti, der lige nu er ved at udvikle en vaccine mod coronavirussen, er deler ikke fødevareminister Mogens Jensens (S) bekymring for minkvarianten af virussen.

Det skriver Igeniøren i et opsigtsvækkende interview med forskeren.

"Jeg har ikke set minkvarianten endnu, men jeg er ikke så bekymret. Vi holder løbende øje med alle varianter, der opstår rundt i verden, og indtil videre er der ikke sket noget, som vaccinen ikke burde kunne klare," siger Ali Salanti til mediet.

Minister Mogens Jensen udtaler ellers så sent som fredag til Landbrugsavisen.dk, at netop frygten for en begrænset effekt på vaccine er en hovedårsag til at aflive millioner af danske mink, smittede og ikke-smittede.

Fra Statens Serum Institut lyder det nemlig, at man har en teoretisk frygt for, at virussen muterer og dermed begrænser effekten af en vaccine.

Den frygt bliver dog skudt ned af Ali Salanti, ligesom Jens Lundgren fra Københavns Universitet tidligere har sagt noget lingende til TV Avisen.

Emneord

coronavirus mink , Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle