Danskerne skruer ned for økologiske dagligvarer. Det går især ud over salget af økologisk kød, viser ny undersøgelse.
De højere priser på dagligvarer som følge af inflationen begynder nu for alvor at slå igennem hos forbrugerne ved kølediskene.
Især skrues der ned for økologi, skriver Berlingske.
Hele 35 procent svarer i en ny undersøgelse foretaget af Norstat, at de køber færre økologiske dagligvarer som konsekvens af de stigende priser.Tallet overrasker dog ikke detailhandelsekspert Bruno Christensen.
- Tværtimod kunne jeg godt have forventet, at det havde været op mod halvdelen af forbrugerne, siger han.
I undersøgelsen har man også spurgt, hvilke typer af økologiske fødevarer forbrugerne køber mindre af. Og her peger pilen især på kød.44 procent af de personer, som har skruet ned for økologien, svarer, at de slet ikke køber økologisk kød længere.
12 procent har droppet de økologiske grøntsager helt, mens 50 procent har skruet betydeligt ned og 28 procent lidt ned. Hvad angår mejeriprodukter som mælk, ost, smør, æg og yoghurt, er 27 procent holdt helt op med at købe de økologiske varianter på supermarkedets hylder.
/rost