Mangel på maskinlærlinge - nye muligheder for uddannelse på Sjælland

Fra den 15. januar kan man læse til maskinmekanikerlærling i Slagelse. Det skriver erhvervskolerne i Aars i en pressemeddelelse.

Erhvervsskolerne Aars netop afsluttet en oplysningskampagne på Sjælland, der en del af bestræbelserne på at efterkomme det store behov for mekanikere indenfor entreprenør og landbrugsmaskinuddannelsen.

Det skriver skolen i en pressemeddelelse.

Baggrunden for kampagnen er, at der mangler mekanikere indenfor de tunge områder med traktorer, entreprenørmaskiner, samt kranområdet.

"Grundforløbet til uddannelsen vil fra d. 15. januar blive også blive udbudt på ZBC-Selandia i Slagelse. Det ønsker vi at bakke op om", lyder det fra praktikcenterleder Asger Andersen.

Han kan bekræfte, at der er mange ubesatte lærepladser, specielt på Sjælland og i særlig grad indenfor kranmekanikerspecialet.

Erhvervsskolerne Aars ser således ikke det nye udbud i Slagelse, som en konkurrent, men som en investering i at styrke ”fødekæden” til branchen.

Derfor har skolen gennem hele 2017 prioriteret, at profilere uddannelsen på Sjælland, med deltagelse i såvel Roskilde dyrskue i foråret samt Have-Landskabsmessen i Slagelse i efteråret. 

Disse brede publikumsarrangementer er fulgt op med besøg fra Erhvervsskolerne Aars på 6 sjællandske erhvervsskoler som har i alt 300 elever, på det indledende grundforløb til mekanikeruddannelserne.

"Vi har kort og godt præsenteret de kommende mekanikerlærlinge for de mange muligheder indenfor entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen, samt ikke mindst muligheden for at tage de 20 uger på grundforløbet på Sjælland", siger uddannelseschef Lars Bagger.

Jess Winther, som har været primusmotor på turneen, uddyber:

"Der er ingen tvivl om, at mange elever slet ikke kender denne gren af mekanikeruddannelsen, og den nye mulighed, for at tage grundforløbet på Sjælland, lyder det uddybende fra praktikpladskonsulent
Jonas Andersen, som er grundforløbselev på Tech i Hvidovre".

Han har en læreplads som entreprenørmaskinmekaniker på hånden hos en stor entreprenør
i Hvidovre.

 "Da jeg fandt ud af, at det nu er muligt at tage grundforløb 2 her på Sjælland, blev jeg helt sikker på at jeg vil tage uddannelsen som entreprenørmaskinmekaniker", siger han.

På baggrund af den foreløbige interesse tyder alt på, at den nye klasse på ZBC-Selandia bliver fyldt op.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle