Marius har fået sin første mejetærsker

Marius er en meget landbrugsinteresseret dreng, og i år har han fået sin helt egen mejetærsker.

Når Nanna Højbjerg og hendes mand, Christian V. Christensen, får besøg af Marius, et vennepars lille søn, er han altid meget interesseret i landbruget og vil meget gerne med i traktoren eller ud til gederne.

I år har han fået sin helt egen mejetærsker.

"Jeg kan love for, at der blev høstet græs, hele magasinet blev fyldt op. Jeg har lovet ham, at han må få en pose korn med hjem, så han kan få korn i magasinet i stedet", oplyser Nanna Højbjerg.

Mens Marius har haft travlt med at høste græs, har de voksne fået høstet al hveden.

"Min mand og søn har i godt samarbejde fået høsten i hus. Det har været en kamp mod regnbyger og blød undergrund, men det er gået fint", oplyser Nanna Højbjerg. 

Ved Nyborg har Julius på seks måneder ikke sin egen mejetræsker, men han har til gengæld været med sin far, Simon Jørgensen, i mejetærskeren for første gang, da der blev høstet økologisk raps på Rosilde Højgård.  

Traktorsalget eksploderede i oktober Maskiner 17. november · 16:27

På Tvingbro I/S ved Præstø er de store maskiner pakket væk, og fire-årige Jonathan har fundet sine to små traktorer frem - og hans lillebror har fået lov til at køre på den ene. Det skriver drengenes mor, Mette Andersen. Her kører de to drenge med korn i laden. 

På Krogården ved Knudstrup skulle hvedehøsten i hus med hjælp fra hele familien. Mejetærskerens førerhus var fyldt godt op, da der blev høstet. I mejetærskeren sidder der hele tre generationer.  Yngstemand er blot halvandet år, og der kan ikke høstes, uden han er med, skriver Michael Jensen. 

Nanna Højbjerg,  Mette Andersen, Ditte Lundqvist Jørgensen og Michael Jensen deltager i Skyd høsten bedst med de indsendte billede. Skyd høsten 2017 er slut for i år og vinderne offentliggøres torsdag den 21. september.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

Mere om temaet

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu