Mark: Afgrøderapport sender sojaprisen op - hvede får nyt pres
Wasde-rapporten er torsdag blevet offentliggjort.

USA's landbrugsministeriums (USDA) afgrøderapport, Wasde, er prisnegativ for hvede, eftersom USDA har forhøjet forventningerne til slutlagrene.

Det beretter Jyske Markets.

Derimod er rapporten prispositiv for majs. Selv om majsproduktionen opjusteres, mere end opvejes det af en forbrugsstigning, hvilket sender lagrene lavere end estimeret i sidste måned.

Fødevarepriser i svag global stigning 10. oktober · 15:26

"Majsen stiger 2% i Chicago, mens hvedepriserne holder skansen trukket op af majsen," beretter Jyske Markets.

For soja er rapporten isoleret set prisneutral, men alligevel sendes sojaprisen i Chicago op med 2,5-3 procent, mens sojaskrå tager et endnu større hop og stiger 3,5-4 procent, på nedjusteringen af de amerikanske indgangslagrene.

De højere sojapriser har en generel positiv afsmittende effekt på oliefrøene, og rapsfrø lukkede en procent højere, efter at have handlet i negativ terræn det meste af torsdagen, beretter Jyske Markets.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.