Mark: Dollarkurs nærmer sig euro - til glæde for landbruget
Dollar-optur betyder mere i afregning til landmændene.

Af Jens Schjerning, analytiker, Agrocura

Det er næsten ikke det økonomiske nøgletal, der ikke udvikler sig positivt.

Forbrugertillidsindikatoren fra University of Michigan landede i februar på 96,3. Det viser den endelige opgørelse, efter at den foreløbige havde vist et indeks på 95,7. Analytikerne havde ventet et endeligt resultat på indeks 96,0 ifølge estimater indsamlet. Det er et mindre fald i forhold til måneden før, men stadig på det højeste siden finanskrisen.

USA leverer de absolutte bedste tal i øjeblikket, også selvom præsidenten hedder Trump.

Der er en del bekymringer på hvad Trump´s initiativer vil betyde på sigt, men der er intet at aflæse endnu i nøgletallene, herunder fortsætter aktierne bare op, op, op…

Vigtige valg i Europa

I Europa derimod, står vi over for de første to vigtige valg i henholdsvis Holland og Frankrig.

Det franske valg har stor opmærksomhed, at såfremt Marine Le Pen får magten, så vil hun udskrive folkeafstemning om landet deltagelse i EU, herunder truer hun med at indføre den franske franc. Denne usikkerhed trykker euroen nedad og dollaren opad. For bare nogle uger siden, så det ellers ud til at dollaren var på vej ned, men nu er det hele vendt.

Det ligner måske, at dollaren kan søge mod det, som flertallet ser, nemlig 1 euro = 1 dollar. Hvis det sker, ja så skal de danske afregningspriser for vore landmænd endnu engang justeres til det bedre.

Dollaren er den altafgørende valuta for landbruget, idet ca. en tredel heraf afregnes i dollar eller en dollarrelateret valuta.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.