»At oversvømme marker er som at tisse i bukserne«
Den øgede vandmængde i vandløb skal ledes mere effektivt ud i havet, mener Venstre-ordfører.

»At holde vandet væk fra byerne ved at oversvømme marker er som at tisse i bukserne.«

Sådan siger Lars Hvidtfeldt, viceformand for Landbrug & Fødevarer forud for et møde mellem KL og miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) i morgen onsdag om at sikre byer mod oversvømmelse.

Ifølge DR peger KL på en løsning fra Holstebro, hvor man vil stemme Storå op og parkere store vandmængder på landmænds marker, så byen ikke oversvømmes, når der falder store mængder regn.

»Vi mener ikke, det er løsningen. Vi mener, at vandløbene skal fungere hele vejen ud til kysterne, så vandet kan komme væk og ikke skal stuves op i landmændenes marker,« siger Lars Hvidtfeldt.

Også Kristian Pihl Lorentzen, vandløbsordfører for Venstre, er imod ideen.

»Vi skal ikke have flere oversvømmelser, vi skal have færre og stoppe den snigende forsumpning af landskabet. Den øgede vandmængde skal ledes mere effektivt bort til havet,« siger han.

Før valget fremsatte Venstre sammen med DF, LA og konservative et beslutningsforslag om vandløb, hvor man ønsker at præciseret, at vandløbslove skal sætte mere fokus på effektiv afvanding.

Han forventer, at regeringen efter sommerferien kommer med initiativer, der følger op på det tidligere beslutningsforslag.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.