Årsag til faldende proteinindhold er kortlagt

N-kvoter, nye sorter og klimaforandringer er hovedårsagerne til faldende proteinindhold i vinterhvede og vårbyg i perioden 1990-2015, fastslår ny rapport.

Danske landmænd har siden 1990erne oplevet en værdiforringelse af deres korn, da indholdet af protein i kernerne er faldet markant.

Faldet på 2-2,5 procentpoint har påført landbruget store tab.

Forskere fra Institut for Plante- og Miljøvidenskab på Københavns Universitet har i samarbejde med Seges lavet en rapport, der mere præcist kortlægger, hvor stor indflydelse N-normerne, forædling af nye sorter, klimaforandringer med mere har haft på kornets kvalitet.

Konklusionen er...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.