Ærter, gulerødder eller løg? Her er top 5 over de mest dyrkede frugter og grøntsager

Det er ærterne, der tager topplaceringen på listen over de mest dyrkede frygter og grøntssager i Danmark.

En pose med ærter eller en bakke friske jordbær er nok indbegrebet af en sommerdag på stranden for mange danskere.

Begge dele er da også at finde i toppen, når man kigger på listen over de fem mest dyrkede frugter og grøntsager i Danmark i 2021.

Det viser en opgørelse som Landbrugsstyrelsen har lavet.

"Det er stadig de helt klassiske frugter og grøntsager, der er mest populære at dyrke i Danmark: Ærter, gulerødder, æbler og jordbær", siger enhedschef i Landbrugsstyrelsen Peter Eigaard.

Helt i top ligger ærter med 3.427 hektar efterfulgt af gulerødder på 2.338 hektar.

 

 

Faktisk er arealet med ærter vokset markant over de sidste ti år.

"Vi kan se, at der er sket en støt stigning i dyrkningen af ærter over de sidste ti år. Lige nu ser vi de danske ærter overalt i supermarkederne og ved boder, når vi går til stranden. Så tror man næsten, at de grønne bælge er en hovedbestanddel af dansk normalkost, men det er altså stadig mest ærter til frost, vi dyrker i Danmark. Og dem, vi tager med i en brun papirpose, når vi skal hygge på stranden, er en mindre del", siger Peter Eigaard.

 

 

Landbrugsstyrelsen udgiver hvert år en opgørelse over de afgrøder, der er søgt mest landbrugsstøtte til. I 2021 er det vårbyg, der blandt andet bruges til ølproduktion, der indtager førstepladsen som den mest dyrkede afgrøde i Danmark.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.