Økoformand: Drop positiv særbehandling ved §3-arelaer

Økologerne i L&F ønsker ikke fremgang på bekostning af de konventionelle landmænd.

”Alt det der kommer ikke fra os.”

Sådan siger Hans Erik Jørgensen, formand for økologisektionen i Landbrug & Fødevarer, om at økologiske landmænd fritages fra sprøjte- og gødskningsforbuddet i §3-områder som enge og strandenge.

Han understreger, at økologisektionen i L&F ikke har ytret ønske om at få specielle fordele forhold til deres konventionelle kolleger.

Økologer kan sågar få lov at gødske med konventionel gylle, og det undrer Hans Erik Jørgensen.

”Der er andre hensyn, der står bag, end at lade fornuften råde. Ministeren har begrundet undtagelsen med at prøve at nå 2020-målet om en fordobling af økologien.”

Han mener ikke, miljøministeren bør skride til særbehandling i forhold til gødskning af §3-områderne.

”Jeg er ret sikkker på, at vi skal nok nå de mål alligevel,” siger Hans Erik Jørgensen, som selv er økologisk svineproducent.

”Vi vil gerne køre på markedsvilkår ligesom alle andre gør. Selvfølgelig vil vi gerne være med til at udvikle og fremme økologien. Der er jo marked for mere økologi. Det skal bare ikke være på bekostning af andre,” siger han.

Emneord økologi, gødskning

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.