Økologer kan få større udbytte med GMO

Danske forskere har fundet frem til nye genteknologier, der kan give økologer større udbytte. Økologisk Landsforening afviser dog idéen.

En gruppe forskere fra Københavns Universitet har fundet frem til nye genteknologier, der passer godt til det økologiske værdisæt, skriver videnskab.dk.

Disse genteknologier vil, ifølge forskergruppen, kunne mindske forskellen i udbytte mellem økologisk og konventionelt landbrug.

Genteknologien bygger på præcisionforædling, herunder blandt andet teknologien CRISPR/Cas9, hvor man kan gå ind og ændre præcis det gen, man ønsker at mutere.

Dette kan medføre, at de fordelagtige egenskaber, som planterne har mistet gennem traditionel forædling, kan ændres og eventuelt komme tilbage, grundet præcisionen i denne teknik.

Denne teknik forhindrer tilfældige mutationer, som ofte opstod med traditionelle forædlingsmetoder.

ØL afviser blankt

Økologisk Landsforening afviser at tage gensplejsningen til sig.

”Vi har ikke behov for det, fordi der er andre metoder. Vi ønsker det ikke, fordi vi har andre principper. Og vi kan ikke sælge det, for vores kunder vil ikke have det,” siger Økologisk Landsforenings direktør, Paul Holmbeck, til videnskab.dk.

Han mener, at denne form for gensplejsning med gamle egenskaber ikke adskiller sig fra anden slags gensplejsning. 

Emneord økologi

Relaterede artikler

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.