117 landmænd tripper for at være med i pløjefri erfa-grupper

Interesserede fra hele landet, og heraf flere pløjende landmænd, har meldt sig til erfa-grupper om conservation agriculture eller pløjefri dyrkning. Sidste tilmeldingsfrist er 10.januar.

I alt 117 landmænd har vist interesse for at komme med i en erfa-gruppe om conservation agriculture (CA) eller pløjefri dyrkning.

De interesserede dækker det meste af landet og består af landmænd som praktiserer alle grader af jordbearbejdning i dag, fortæller FRDK (Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i Danmark), der sammen med Seges og rådgivere indenfor de pløjefri systemer har efterlyst deltagere til nye erfa-grupper.

På få uger har 117 landmænd meldt sig på banen.

"Erfagrupperne giver en fantastisk mulighed for at optimere dyrkningssystemerne i praksis, og vi er rigtig glade for at have specialkonsulenter i pløjefri dyrkning overalt i landet, som er klar til at tage udfordringen op," siger Annette Vibeke Vestergaard, landskonsulent, Jord og Dyrk hos Seges.

Flere pløjende landmænd er interesseret

Ud af de i alt 117 interesserede pløjer 26 af landmændene i dag en del eller hele deres areal. Det svarer til hver femte deltager i de nye erfa-grupper.

"Det er meget interessant at se, at så mange pløjende landmænd også er interesserede i principper for conservation agriculture, siger Hans Henrik Pedersen, der er projektchef hos FRDK.

De øvrige interesserede landmænd bearbejder i dag jorden i forskellig grad. Nogle dybdeharver, andre laver overfladisk jordbearbejdning, og andre igen sår direkte.

Landmænd fra hele landet har ytret interesse for at være med i en erfagruppe om pløjefri dyrkning eller CA. Mange af de interessererede pløjer i dag.

Grupper efter geografi eller specifik interesse

De landmænd, der har tilmeldt sig, kommer fra hele landet, og både planteavlere, mælke- og svineproducenter er bredt repræsenteret.

Hver landmand har tilkendegivet, hvilke ønsker han eller hun har til en erfa-gruppe. De nye erfa-grupper sammensættes derefter, så der er sammenfald mellem interesser og ønsker.

"Nogle ønsker at indgå i en lokal gruppe, mens andre har tilkendegivet, at de vil køre langt efter at mødes med nogle, der har samme interesser som dem selv," fortæller Hans Henrik Pedersen.

Faktaboks

Plads til flere deltagere

  • Der kan stadig nå at komme flere interesserede med i de nye erfa-grupper, da sidste tilmeldingsfrist først er på mandag den 10. januar.
  • Spørgeskemaet, der også fungerer som tilmelding, findes på FRDKs hjemmeside og på LandbrugsInfo.
  • Aktiviteten er støttet af projektet »Succes med CA«, der støttes af Promilleafgiftsfonden.
  • Kontaktoplysninger: Annette Vibeke Vestergaard, Landskonsulent, Jord og Dyrk, Seges, avv@seges.dk, 5119 5546. Hans Henrik Pedersen, projektchef, FRDK, hhp@frdk.dk, 2171 7737

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.