23 britiske planteavlere skal dyrke regenerativt maltbyg til Carlsberg

Carlsberg i Storbritannien skal fra 2031 kun anvende maltbyg dyrket efter regenerative dyrkningsprincipper, lyder bryggeriets målsætning. I 2023 er der tegnet kontrakt med 23 maltbygavlere.

Det regenerative jordbrug i Storbritannien får nu kraftig medvind på cykelstien.

23 britiske planteavlere, der driver landbrug efter regenerative principper, skal nemlig i indeværende sæson dyrke maltbyg til Carlsberg Group. Planteavlerne forventes i år at levere cirka 7.000 tons regenerativt maltbyg til bryggeriet.

Målet for Carlsberg er, at man fra 2031 i Storbritannien kun anvender maltbyg i ølproduktionen, som er dyrket efter de regenerative principper.

Det fortæller netmediet FarmingUK

Det regenerative landbrug sigter på at genoprette jordens frugtbarhed ved hjælp af minimal jordbearbejdning og indsættelse af husdyr i markbruget. 

Den konkrete dyrkningspraksis i regenerativt landbrug er ikke snævert defineret, og for de 23 farmere med en Carlsberg-kontrakt i hånden, vil dyrkningsreglerne blive fastlagt at samarbejdspartneren Ceres Rural.

Ifølge Farming UK har Carlsberg opstillet lignende mål for anvendelsen af regenerativt dyrket maltbyg i Finland og Frankrig.

-sbu

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.