30 mio. kr. i støtte til sprøjteteknik - gode muligheder for at spare på pesticider

For ny pulje, der kan søges nu, gives tilskud til blandt andet ny sprøjteteknologi. Dette omfatter f.eks. injektionsudstyr, udstyr til variable doseringer og rækkesprøjtning.

Fra 18. oktober 2022 til og med den 10. januar 2023 er det muligt at søge tilskud á 40 procent til teknologier, som kan bidrage til en reduktion af pesticidforbruget på bedrifterne.

Puljen er på 30 mi. kr., når vi snakker om at kunne reducere forbruget i planteavlen.

”Dette er en oplagt mulighed for langt de fleste bedrifter, som påtænker sig at investere i ny og grønnere teknik i løbet af de næste par år”, siger Andreas Skov Rasmussen, planteavlskonsulent i Agrovi.

Der gives tilskud til blandt andet ny sprøjteteknologi. Dette omfatter f.eks. injektionsudstyr, udstyr til variable doseringer og rækkesprøjtning.

Derudover er det også muligt at søge tilskud til at få monitoreret sit ukrudt på udvalgte marker med drone i tre år.

Potentialet er stort

- I sommer arrangerede vi i Agrovi, sammen med Brøns Group og de danske Amazone-forhandlere, en spotsprøjtningsdemonstration, hvor vi fik overfløjet 12 hektar engrapgræs med den nyeste droneteknologi, og derefter fik vi udarbejdet et konkret spotsprøjtningskort på tidslerne i marken.

- Resultatet var at vi på den pågældende mark sparede 77 procent af kemiforbruget. Det giver virkelig god mening at komme i gang med det her, fastslår Andreas Skov Rasmussen.

Også indenfor rækkesprøjtning er der tilskud at hente, og også her er der et stort potentiale for at reducere vores kemiforbrug.

- Vi har set rækkesprøjtning i blandt andet frøgræs med stor succes. Derudover tester vi i selv rækkesprøjtning indenfor raps og roer, siger han.

Der findes løsninger af rækkesprøjter, som er udelukkende gps-baseret eller baseret på kamerateknologi, ligesom det gælder de fleste moderne radrensere, som man i øvrigt også kan søge tilskud til.

Vær klar og opmærksom

- Det er vigtigt, at du som landmand sætter dig godt ind i dine behov og tanker omkring den fremtidige teknologi, som du ønsker at investere i, understreger konsulenten.

Det handler om at kunne se det uudnyttede potentiale på bedriften, der hvor det giver mening og samtidig alliere sig med sin konsulent indenfor præcisionsteknologi, når der skal tages beslutning om en ansøgning til puljen. 

- Jo grundigere vi er i vores overvejelser, desto bedre er vi klædt på til at udvikle bedriften. Dette gør sig også gældende her, og min opfordring er derfor heller ikke at man bare søger løs uden at have lagt en plan. Brug derfor din konsulent som en sparringspartner til at finde den rette teknologi for dig, lyder det fra Andreas Skov Rasmussen.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.