5000 bi-hoteller skal rede Sveriges vilde bier

Sveriges vilde bier er, ifølge Sveriges Naturbeskyttelsesforening, så meget i krise, at de risikerer at forsvinde, hvis man ikke gør noget. Det skriver den svenske netavis jorbruksaktuellt.se.

Den svenske Naturbeskyttelsesforening estimerer, at en tredjedel af Sveriges 270 vilde biarter er på vej til at forsvinde.

I et forsøg på at modvirke udviklingen har Naturbeskyttelsesforeningen lavet en kampagne, hvor der skal bygges mindst 5000 bihoteller.

Naturbeskyttelsesforeningen opfordrer offentligheden til at hjælpe med at bygge hotellerne og desuden anmelde dem på kampagnehjemmesiden bivänlig.nu.

Det er både honningbier og vilde bier, som er i tilbagegang, skriver jorbruksaktuellt.se. 

De vilde bier er dog især udsat, fordi de, modsat honningbierne, lever alene, og de mangler boliger: ”Det, som er nødvendigt for at give dem et hjem, er små huller i træer eller i bambus”, forklarer Karin Lexén, generalsekretær for Naturbeskyttelsesforeningen i en pressemeddelelse. 

I nogle lande er der, ifølge jorbruksaktuellt, allerede mærkbare konsekvenser af tab af bier. I Kina bestøver man træer og blomster i hånden, og i USA transporterer man bier i lastbiler for at sætte nye ud, hvor andre er uddøet.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.