Afgrødepriser overrasker med pæne stigninger

Efter at et uroligt aktiemarked indtog overskrifterne først på ugen, steg afgrødemarkedet i går pænt, især i Chicago, over en bred kam med 1 til 2 procent. Eksempelvis blev Chicago-hvede noteret for en stigning på 1,36 procent.

Normalt vil man forvente, at afgrødepriserne falder med et faldende aktiemarked, når investorerne søger mod mindre risikofyldte aktiver.Men i går gik det stik modsat.

Forklaringen er, påpeger Jyske Markets, at de amerikanske investeringsfonde i forvejen ligger inde med et stort antal solgte afgrødekontrakter, og at de derfor i går måtte ud at købe kontrakter for at reducere deres risiko i markedet. Opkøbene skete især i majs, sojabønner og hvede.

I Europa meldes om et stabilt marked med god forsyning af afgrøder, og - i modsætning til i USA og Sydamerika - med gunstige vejrbetingelser. Derfor handles de europæiske afgrøder i et snævert interval.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.