Afgrøderapport: Risiko for frostskader på vintersæden

Danske planteavlere risikerer skader på vintersæden i tilfælde af hård frost, fordi planterne på grund af de overvejende milde temperaturer endnu ikke har udviklet frosttolerance.

Risikoen for vinterskader på vintersæden er faldet betydeligt i det nordligste Europa samt i Central- og Østeuropa i løbet af den seneste måned.

Lige nu er afgrøderne nemlig beskyttet af et snelag i et område gående øst for en linje fra Østersøen til Adriaterhavet, skriver EU-Kommissionen i en ny afgrøderapport, som er afsluttet 15. januar. 

I Nordeuropa, det østlige Ukraine og det meste af Rusland er snelaget endda særligt tykt.

Værre står det til i Syd- og Vesteuropa, hvor overvejende milde temperaturer har været dominerende gennem vinteren, og her vil vintersæden ikke kunne klare sig igennem frostgrader under 12 grader.

Dette gælder i Middelhavsregionen, det nordlige og vestlige Frankrig, Storbritannien, Nordtyskland, Danmark, Belgien, Holland og Luxemburg, hedder det i rapporten. 

Ifølge rapporten er der i EU til nu i denne vinter kun set frostskader på vintersæden i afgrænsede områder i Danmark, Sverige, Ungarn, Polen og Rumænien - og formentlig også lettere skader på afgrøderne i dele af Rusland.

sbu

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.