Afgrøderne påvirket af vandmangel i store dele af Central- og Østeuropa
I flere regioner i Europa meldes om begyndende udfordringer i primært vinterafgrøderne på grund af manglende nedbør.

Det er ikke kun i Danmark, at tørken driller afgrøderne. Også i flere regioner i Europa meldes om udfordringer i primært vinterafgrøderne på grund af manglende nedbør.

Det skriver EU-Kommissionen i en dugfrisk Mars-afgrøderapport, der tager temperaturen på afgrøderne i Europa i perioden 1. april til 15. maj.

Ifølge rapporten er vårafgrøderne i det meste af Europa dog i god vækst lige nu efter en varm april måned, og også såarbejdet nød godt af vejret.

I Nord-, Central og Østeuropa var april usædvanlig varm med gennemsnitstemperaturer på i snit 3 til 6 grader over normalen.

Det varme vejr satte gang i plantevæksten og øgede behovet for vand, som ikke altid var tilstede i tilstrækkelig mængde. Store dele af Central- og Østeuropa er således ramt af mangel på nedbør, men indtil videre uden alvorlig skade på vinterafgrøderne, hedder det i rapporten.

I store dele af Centraleuropa har april-vejret også haft negativ effekt på blomstringen i raps, som ellers var ved at komme sig efter hårde vejrforhold tidligere på sæsonen.

I Storbritannien, Sydfrankrig, Sydøstrig og Slovenien har markarbejdet omvendt været generet af store nedbørsmængder.

Relaterede artikler

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.