Agromarkets: Global kornpris vil stige efter afgrøderapport
Uindfriede forventninger er godt nyt for kornsælgende landmænd.

Mere vil have mere. Selv om en ny afgrøderapport fra det amerikanske landbrugsministerium over verdens afgrøder opjusterer produktionen af hvede i verden, så havde markedet forventet endnu mere korn. Og det vil få priserne på verdensmarkedet til at stige, vurderer det danske analysefirma Agromarkets.

WASDE-rapporten viser i øvrigt en stor majsavl i USA, Mexico og Argentina, og det kommer som en stor overraskelse på markedet, der havde forventet en mindre avl, ikke mindst pga. blandede signaler fra Crop Tour i USA.

»Pulsen må næsten være gået i stå hos en række handlere i markedet, der har argumenteret for en mindre avl af korn, for det gik lige modsat. USDA opjusterede den samlede kornproduktion, og for majs var det især USA, Mexico og Argentina, der skubbede til den globale avl«, lyder vurderingen fra Agromarkets.

»Selvom hvede blev opjusteret, ender prisen altså i plus, og det skyldes, at man havde ventet en større opjustering fra eksempelvis Rusland. Russerne præsterer dog en rekordavl på 81 mio. ton, og de bevarer dermed deres status som verdens største eksportør af hvede«.

I USA var overraskelserne markante på både udbytter og forventninger til slutlagre. Det er de blandede signaler, der er kommet fra Crop Touren i USA, der har gjort det svært at gennemskue fakta. Nu er USDAs tal hverken hug-, stik- eller nagelfast, så der kan komme yderligere justeringer ved den næste WASDE rapport i oktober, hvor amerikanerne er kommet i gang med at høste.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.