AgroMarkets: Køb populære kvælstofgødninger nu
Køb N- og NS-gødning nu, lyder anbefalingen fra Agromarkets.

Der er nu kommet gang i gødningsmarkedet, og AgroMarkets har i dag udsendt købssignal på N- og NS-gødninger.

Anbefalingen lyder på, at man dækker 50 procent af sit forventede forbrug for 2019.

"De fleste forhandlere er nu i markedet med priser for 2019, og vi hører om priser på de meget populære NS 27-4 og NS 26-13 på henholdsvis 167 og 182 kr. pr. 100 kg.

Men forhandlernes priser varierer ekstremt meget, så man skal spørge sig godt for, inden man handler," siger analytiker hos AgroMarkets, Henrik Mulvad.

Senere levering og betaling mod merpris

Lige nu er handelsbetingelserne typisk med hjemtagelse i juni eller juli og betaling i september.

Man kan ifølge AgroMarkets godt forhandle sig frem til senere levering og betaling - oftest mod en merpris på ca 4-5 kr. pr 100 kg. Det er interessant, hvis man fx ikke har plads eller vil binde likviditet i gødning nu.

Seges: Tag gødning fra de rige og giv til de fattige Onsdag 2. maj 2018 · 15:48

"Et udenlandsk analyseinstitut har fundet frem til, at prisen på råolie er 86 procent styrende for prisen på urea. I vores markedsanalyser har vi lige netop altid fokus på urea, der i vores optik er markedsledende for N-prisen på verdensplan," siger Henrik Mulvad.

Kina mindre i markedet

Kinas ureaproduktion toppede i 2014, og kineserne er siden blevet mindre synlige på verdensmarkedet for urea pga øgede miljøkrav, kulpriser og eget forbrug. Man har desuden nedjusteret forventningerne om, at Kina igen vil forsyne markedet med urea.

Det kan ses på trenden, der er ændret til stigende, påpeger analytikeren.

"Derfor er Kinas fravær på eksportmarkedet medvirkende til, at vi nu går ud med et købssignal på gødning.

Vi opfordrede i vores markedskommentar allerede i sidste uge til at få lavet et overslag på kommende sæsons forbrug, så man kunne være klar til at hjemtage pri-ser ved købssignalet. Nu er tiden inde, og så handler det om at afsøge markedet bredt," siger Henrik Mulvad.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.