AgroMarkets lancerer nyt afgrøde-pristjek
AgroMarkets gør det nu også muligt at tjekke afregningspriser på korn og raps og sammenligne gødningspriser på hjemmesiden www.agromarkets.dk.

For at øge gennemskueligheden på korn- og rapsafregninger og på gødningspriser i Danmark lancerer AgroMarkets nu et nyt pristjek på deres hjemmeside.

"Vi har oplevet, at vores abonnenter har svært ved at gennemskue, om den pris, de har fået tilbudt er konkurrencedygtig," siger Torben Aamand, direktør AgroMarkets i en pressemeddelelse.

Op til høst går AgroMarkets i luften med prisberegneren. Har man allerede leveret til eller fået tilbud fra en foderstof, kan man taste sine tal ind i systemet og kontrollere, om afregningen er korrekt og konkurrencedygtig.

Hvis man har et parti liggende med forskellige kvalitetsparametre, kan man ved at taste disse ind i systemet finde ud af, hvad de forskellige foderstoffer vil betale iht deres betingelser.

"Især for raps kan det være svært at overskue afregningsprisen pga de mange omkostninger, der pålægges. Nogle giver måske den laveste købspris, men er i virkeligheden i sidste ende bedste køber, fordi deres omkostninger er mest attraktive," siger Henrik Mulvad Madsen, analytiker AgroMarkets.

Ugen på spidsen: Prisen på nyt planteværn næppe tilfældig Mark Torsdag 22. juni 2017 · 13:20

Han er især specialist inden for gødning og har også været med til at udvikle en prisberegner på dette område. Så man kan sammenligne prisen på sine næringsstoffer som kvælstof, fosfor og kalium.

Prisberegneren for raps og gødning ligger helt klar med 2017 tal, mens prisberegneren for foderbyg, -rug, -havre og -korn endnu mangler 2017 tal fra tre foderstoffer for at kunne blive helt klar.

"Når nogle foderstoffer siger, at de kommer med priser i høst, så mener de åbenbart i høst. Det gør det jo endnu sværere for landmændene at sammenligne priser, hvis de bliver nødt til at sælge i høst," siger Henrik Mulvad Madsen.

Allerede nu kan man dog sammenligne parametre for 2016, der typisk ikke vil variere så meget fra 2017-tallene.

I løbet af august udarbejder AgroMarkets også udarbejder en prisberegner for maltbyg.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.