Agromarkets: Priser for efterårets såsæd på samme niveau som vårsæden
Måske får du lige nu at vide, at du ikke kan få oplyst prisen på din såsæd, men det er ikke korrekt, påpeger Agromarkets, der har undersøgt markedet og har fundet frem til niveauet på efterårets såsæd for både raps og korn.

Uroen på kornmarkedet holder firmaerne tilbage med hensyn til at sætte prisen på efterårets såsæd. Både for raps og korn.

Som køber af såsæd risikerer du derfor at blive mødt med beskeden om, at det ikke er muligt at fastsætte en pris lige nu. Du kan dog sagtens reservere, så du sikrer sig de gode sorter, og så fastsættes prisen senere.

"Det skal du selvfølgelig ikke finde dig i, for naturligvis skal du kende prisen på dine varer, inden du køber dem," siger analytiker hos AgroMarkets, Henrik Mulvad Madsen, i en pressemeddelelse fra Agromarkets.

Agromarkets fortæller, at Henrik Mulvad Jensen satte sig for at undersøge markedet, og han har nu faktisk fået fremdrevet niveauerne for efterårets såsæd på henholdsvis korn og raps.

Uenighed om pris på såsæd: Få 7 tips til den bedste handelMark Torsdag 31. maj 2018 · 11:21

Prisniveau som for vårsæd seneste vinter

For en måned siden skrev AgroMarkets på deres hjemmeside, at de forventede samme niveau for vintersæden som for den vårsæd, der blev handlet i vinters. Og det har stort set vist sig at holde stik.

"Vi har skrevet om niveauerne i vores markedskommentar på hjemmesiden, men det er selvfølgelig ikke gjort med at kende priserne, man skal også finde ud af, hvor man kan få dem," siger Henrik Mul-vad Madsen.

Han anbefaler derfor, at man som altid får lavet et udbudsmateriale over arter og sorter, der skal bruges på bedriften. Og med en forventet dato for levering. At man søger bredt i markedet og husker at spørge leverandører, man måske ikke bruger til daglig.

For så kan det godt lade sig gøre at få priser hjem på såsæden. Fragten er oftest inkluderet i prisen, så afstanden til leverandøren er ikke afgørende.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.