Agronom: Sløseri spreder uønsket plante - kom ud i marken
Mange landmænd tager for sløset på bortlugning af flyvehavre, mener agronom.

»Det er helt tydeligt, at flyvehavre har boltret sig, mens mange landmænd har holdt ferie. Men det er ikke for sent, at bortluge flyvehavreplanterne«, siger Andreas Østergaard, agronom hos DLG Øst.

Han syner i disse dage fremavlskorn, og har hæftet sig ved, at der i år er mere flyvehavre i markerne end normalt.

Det mener han kan skyldes to ting: At der efter en mild vinter er flere flyvehavreplanter end normalt - og at mange landmænd sløser med at bortluge flyvehavre.

Skal bortluges

I Danmark er det lovpligtigt at bortluge flyvehavre.

»Det er i alles interesse, at flyvehavre bortluges, så vi ikke får sydeuropæiske tilstande, hvor problemet med flyvehavre er ude af kontrol og koster store udbyttetab«, siger Andreas Østergaard.

Han tilføjer, at det endnu ikke er for sent at bortluge flyvehavre, men at flyvehavreplanterne i vintersæden er begyndt at drysse.

»Har man én flyvehavreplante i år, som ikke bliver bortluget, så har man en koloni til næste år. Ligesom man ikke kan udelukke, at naboerne også får problemer med flyvehavre. Kernerne spredes nemlig både med dyr og maskiner«, siger Andreas Østergaard.

Han opfordrer derfor kraftigt til, at man hurtigst muligt får bortluget eventuelle flyvehavreplanter i marken.

Emneord Top2 PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.