Agrovi opruster: Landmænd er til mere bæredygtig dyrkning

Hos Agrovi oplever man stor efterspørgsel på udvidet conservation agriculture og andre bæredygtige tiltag i marken.

Fremtidens landbrug stiller helt andre krav til både nye og igangværende landmænd end i tidligere generationer. Ny forskning, robotteknologi og strammere klimaregulativer bidrager alt sammen til en udvikling af dansk landbrug – men der er fortsat inspiration at hente i tidligere tiders traditioner.

"Vi kan i den grad mærke en øget efterspørgsel fra vores eksisterende kunder, som har arbejdet i det pløjefri system i nogle år og som nu er ivrige efter at videreudvikle indsatsen, bl.a. inden for samdyrkning af hovedafgrøder, sortsblandinger, ledsagerafgrøder og efterafgrødeblandinger. Det er virkelig noget, der optager landmændene i vores område", fortæller Hans Henrik Fredsted, planteavlschef i Agrovi i en pressemeddelelse.

Agrovi er kendt for at være i front, når det handler om både forskning og rådgivning inden for Conservation Agriculture og har for nylig taget den skridtet videre ved at indgå et samarbejde med CommodiCarbon, der giver landmanden mulighed for at tjene penge på sin kulstofslagring ved omlægning til det pløjefri system. 

"Vi har siden årtusindskiftet været meget optaget af, hvordan vi kan dyrke vores jord mest effektivt og bæredygtigt fremadrettet inden for de klimamæssige regulativer, som regeringer udstikker. Efter noget nær 20 års erfaring med det pløjefri system og små 10 år inden for Conservation Agriculture, er både vores kunder og vi nysgerrige efter, hvordan vi kan udvikle os endnu videre, bl.a. inden for intercropping", tilføjer Fredsted.

Den øgede interesse i de bæredygtige dyrkningsformer har også ført til ansættelsen af en ny specialist hos Agrovi, der også er en signifikant profil inden for det pløjefri system.

"Vi har været så heldige at få en ny specialist med på holdet, som er en af de skarpeste inden for forskningen af udvidet CA. Frederik V. Larsen er uddannet agronom fra KU, hvor han bl.a. har forsket og specialiseret sig inden for moderne samdyrkningsdynamikker i korn og bælgplanter samt rodudviklingen i efterafgrødeblandinger, som vi ved er noget, der optager mange af vores landmænd", tilføjer Fredsted.

"Der er ingen kemikere i verden, der når planter til sokkeholderne, og jeg er dybt optaget af at hjælpe landmænd til at opnå planternes fulde potentiale ude på markerne, bl.a. ved i endnu højere grad at kombinere sorter for at minimere sygdomme og opnå bedre udbytte, bl.a. ved at kigge på glemte dyder i vores forfædres dyrkningssystem er og sætte det ind i en moderne kontekst. Jeg var så heldig, at jeg undervejs i mit studie løbende kunne teste mine teorier på min families gård, Baløsegaard, ved Assens, hvor vi har været pløjefrie siden 2000 og CA dyrket siden 2013. Agrovi er et spændende sted, fordi man her er så optaget af den samme udvikling, så jeg glæder mig utrolig meget til at yde mit bidrag i den sammenhæng", siger Frederik V. Larsen, planteavlskonsulent i Agrovi. 

 

 

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.